Grad

NIS kroz program “Zajednici zajedno” u Zrenjanin uložio 123 miliona dinara

Zajednici zajedno

Karavan “Zajednici zajedno” kompanije NIS posetio je danas Zrenjanin, gde je u sali Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” svečano obeležena desetogodišnjica ovog programa podrške lokalnim zajednicama.

 

Svečanosti na sceni pozorišta, koja je rekonstruisana upravo u okviru programa “Zajednici zajedno”, prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, kao i glavni inženjer Bloka Servisi u NIS-u i Salavat Munipov i drugi predstavnici ove kompanije, te mnogobrojni nosioci i korisnici projekata realizovanih tokom decenijske saradnje.

 

Zajednici zajedno

 

Na svečanosti je obelodanjeno da je u okviru programa “Zajednici zajedno” u Zrenjaninu NIS podržao 139 projekata, a u grad Zrenjanin su uložena u protekloj deceniji čak 123 miliona dinara. Ostvareni su raznorodni ciljevi, podrška socijalno ugroženim grupama, boljoj socijalizaciji i inkorporaciji osoba sa invaliditetom, opremanje i rekonstrukcija kulturnih ustanova, afirmacija sportskih aktivnosti, revitalizacija sportske infrastrukture, ulaganje u nauku i obrazovanje, stipendiranje mladih, izgradnja i uređenje igrališta… To je samo deo NIS-ovog doprinosa poboljšanju uslova života naše lokalne zajednice, naglašeno je na skupu.

 

– Prethodnih devet godina ovde u Zrenjaninu realiozovan je respektabilan broj projekata i lepo je imati ovako društveno odgovornu kompaniju u svojoj sredini. NIS je i osnovan ovde u Zrenjaninu a nema ni jedne kompanije koja toliko ulaže u razne oblasti naše lokalne zajednice. Nadam se još uspešnijoj saradnji, kao i tome da će rezultati biti još impresivniji kada budemo obeležavali 20 godina ovog projekta – naglasio je gradonačelnik Janjić u obraćanju okupljenima.

 

NIS

 

A Salavat Munipov je istakao da mu je posebno drago što se jubilej obeležava u prelepom zdanju pozorišta, čija scena je rekontruisana upravo u projektu “Zajednici zajedno”.

 

– Grad Zrenjanin je naš važan partner od početka realizovanja ovog programa, ali u ovom gradu se nalaze i naše važne delatnosti, poput istraživanja i proizvodnje, kao i trening centar koji smo ovde otvorili. Pokrenuli smo ovde i akreditovani program inženjerstva u eksploataciji nafte i gasa – pobrojao je Munipov samo neke od NIS-ovih aktivnosti, zahvaljujući se lokalnoj samoupravi na izvanrednoj saradnji, i obećavajući dalja ulaganja u grad Zrenjanin i projekte koji poboljšavaju funkcionisanje zajednice.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • “…obećavajući dalja ulaganja u grad Zrenjanin…”

  AKO JE “GRAD” SA MALO “g”, LOŠE SE PIŠE SELIMA OKO GRADA GDE SE PROIZVODE NAFTA I GAS, A, GDE BI TREBALO DA “NIS” I NAJVIŠE ULAŽE, PRVENSTVENO U PUTEVE I DRUGU INFRASTRUKTURU, KOJA SE TAMO NAJVIŠE HABA!!!
  NEKADA JE SVA “NAFTNA RENTA” PRIPADALA PODRUČJU ODAKLE SU I CRPLJENE NAFTA I GAS, ŠTO JE I U REDU,
  A, ONDA JE OPŠTINA, SADA GRAD SVE PREUZEO-CENTRALIZOVAO, PA “DELI NA KAŠIČICU”, PREKO “ODBORA ZA NAFTNU
  RENTU”, BLAGO NAMA!!!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM