Grad

NIKO JOŠ NE ZNA HOĆE LI FUDBALSKI STADION BITI PRODAT

stadion-zfk-banat
Stadion ŽFK Banat

ZRENJANIN – Vesti o mogućoj prodaji stadiona Železničkog fudbalskog kluba Banat sa zebnjom osluškuju i rukovodstvo i igrači. Naime, „Železnice Srbije“ su još prošle godine objavile da planiraju da prodaju stadion ovog fudbalskog kluba koji se nalazi u blizini bolnice. Ne samo stadion, nego i tribine i pomoćne objekte.

 

stadion-zfk-banat
Stadion ŽFK Banat

 

– Koliko znamo, urađena je procena koju ne žele da pokažu jer postoji ideja da se nekoliko ljudi odavde udruži, pa kupi stadion – kažu za portal zrenjaninski.com u rukovodstvu Banata. – Ni mi nismo sedeli skrštenih ruku i, prema onom što smo saznali, stadion ne bi ni mogao da bude prodat. Eventualno tribine, kafana i poljski wc.

 

Kako nevolja nikad ne ide sama, letošnja oluja odnela je limeni krov na svlačionicama, a u klubu ne mogu ništa da urade jer ne znaju da li rade sebi ili drugome. A, bogami, ni para za velike investicije nema. Postoji ideja da se postavi balon, ali se mora znati čije je zemljište, odnosno u čije se ulaže. Zato je trenutno sve na čekanju.

 

Stadion Banata je, inače, građen tridesetih godina prošlog veka, i uvek je bio u funkciji železnice i njenih fudbalera. Klub postoji od 1922. godine, i trenutno se takmiči u A ligi Fudbalskog saveza grada.

 

Najveće uspehe klub je postizao šezdesetih godina prošlog veka, a najviši rang takmičenja mu je bio četvrta liga. Odlične rezultate postizao je i u nekada vrlo dobro rangiranom kupu železničara.

 

Trenutno u školi fudbala trenira 70 mladih fudbalera, a u upravi nam kažu da je ovaj stadion u široj okolini jedino mesto za vežbanje i rekreaciju.

Podeli članak
sinovoz
FAM