Grad

Nepropisano parkiranje zadaje glavobolje žiteljima centralnog dela grada

parking

Loše regulisan saobraćaj i nepropisno parkiranje gorući su problemi Mesne zajednice „Centar“. Posebno se to odnosi na ulice Dr Zorana Kamenkovića, Dr Emila Gavrila i Daničićevu.

 

Naime, ovo su vrlo uske ulice, delom jednosmerne, a problem u nesmetanom odvijanju saobraćaja prave parkirani automobili, posebno u blizini Dečjeg dispanzera.

 

Uređena parking mesta postoje samo u Daničićevoj ulici. U ostalim ulicama ne postoje obeležena parking mesta, ali se vozači parkiraju u ulici Dr Zorana Kamenkovića sve do Fabrike šešira, delom na trotoaru a delom i na kolovozu.

 

U tim ulicima, zbog velike frekvencije saobraćaja, kolovozi su u veoma lošem stanju, posebno u ulici Dr Emila Gavrila.

 

Problem je i parkiranje u Nemanjinoj, a posebno u Pupinovoj ulici.

 

U Pupinovoj ulici samo jedna strana je predviđena za parkiranje, no vozila se ostavljaju sa obe, pa je radnim danima, u prepodnevnim satima, odvijanje saobraćaja u ovoj ulici teško i usporeno.

 

Savet Mesne zajednice već godinama zahteva postavljanje ležećeg policajca i saobraćajnog znaka u blizini vrtića „Dečja radost“ (preko puta Fabrike šešira). U obrazloženju zahteva stoji da vozači u blizini voze velikom brzinom i da je bezbednost dece prilikom dolaska i odlaska ugrožena.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.