Grad

Neki od problema u Maloj Americi su u samom vrhu prioriteta za rešavanje

seča stabala

Mala Amerika je možda i najlepši i najurbaniji gradski kvart. Na teritoriji ove mesne zajednice nalaze se i obrazovne ustanove, kako osnovnoškolske, tako i srednjoškolske i visokoškolske, i sud i crkva, gradska jezera i čak dva gradska parka.

 

S jedne strane, to je za ovaj deo grada veliki potencijal a, s druge, i velika briga.

 

U izveštaju koji je podneo Savet Mesne zajednice, navodi se da se neki od problema ne rešavaju godinama, a nalaze se na samom vrhu prioriteta za rešavanje.

 

Jedan od tih problema jeste uređenje Jezera 2, koje je tokom cele godine obraslo trskom i korovom. Problemi sa održavanjem Plankove bašte i parka Čokliget u samom su vrhu za rešavanje ove godine.

 

Na teritoriji mesne zajednice nalazi se nekoliko dečjih igrališta, od kojih većina nije u zadovoljavajućem stanju. U planu je da se ove godine nastave radovi na uređenju zgrade same mesne zajednice.

 

Zgrada mesne zajednice, koja je inače pod zaštitom kao kulturno dobro, u izuzetno je lošem stanju. Prošle godine počeli su radovi na uređenju, ali se zbog manjka finansija sa radovima stalo.

 

Građani iz ovog dela grada žale se i na nedovoljan broj kanti za smeće, pa naselje izgleda zapušteno. Takođe se žale i na loše javno osvetljenje i na loše stanje trotoara u nekim ulicama. Sve ove probleme rukovodstvo mesne zajednice stavilo je na listu prioriteta za rešavanje u ovoj godini.

 

Podeli članak
Tagovi

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • I nova igrališta za decu nisu dobro osmišljena, merdevine za tobogan imaju prečke između kojih je razmak veći od 20 cm, propadne dete, a samo gazište je cev prečnika 2 cm, ne može dete da stane. Tako je sa visine od 1 m pala moja unuka a nažalost mislim d anije ni prva ni poslednja. Dete je moralo na snimanje glave. Ko je odgovoran? Ko odlučuje o tome kakav se mobilijar bira i na osnovu kojih kriterijuma?
    Drugi problem je kanalizacija u Djordja Stratimirovica stoji saht otvoren (doduse obelezen) vec par meseci. Cevi su u losem stanju, sleglo se tlo ili nesto drugo, pa iz Djure Djakovica ne otice kanalizacija u tom pravcu. Plivaju ili podrumi ili dvorista. Nadlezni u Vodovodu kazu doci ce kad poprave kamion. I to vec nedeljama….. I sve navedeno za trotoare i kante za smece itd. tacno je. I treba jos videti travnjak izrovan dostavnim vozilima ispred jedine prodavnice u Maloj Americi. Na dusu vlasniku Gomexa.

sinovoz
FAM