Grad YTOP

NASTAVLJENO TREĆE PO REDU OČITAVANJE VODOMERA

ZRENJANIN – Nakon završene podele septembarskih računa za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“, kao što je i najavljeno, prošle nedelje je nastavljeno treće redovno i poslednje očitavanje vodomera korisnika u gradu i selima.

 

 

Do sada je završeno očitavanje vodomera u sedam sela i većem delu Zrenjanina, a nastavak očitavanja sledi u samom Zrenjaninu, Elemiru i Melencima, dok će očitavanje započeti u Lazarevu, Stajićevu, Aradcu i Lukićevu.

 

Treće redovno očitavanje vodomera obuhvata sve korisnike, osim onih u kolekivnom stanovanju i pravna lica, kod kojih se očitavanja obavljaju svakog meseca, kao i samočitača koji sami očitavaju stanje svojih vodomera.

 

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

 

– Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i njegovo očitavanje, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo ovaj posao. Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti, sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Pošto je u pitanju poslednje ovogodišnje očitavanje vodomera, na osnovu kojeg će se utvrđivati mesečna zaduženja korisnika, odnosno akontacije tokom zimskog perioda, iz „Vodovoda“ apeluju na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju i jave stanje vodomera, ili na telefon 535 – 773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer.

 

Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na tri načina:

 

– Telefonom: svakog radnog dana od 7 do 15 časova na jedan od sledećih brojeva: 535 – 773, 530 – 344, 593 – 003

 

– SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24 časa)

 

– Slanjem i-mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24 časa)

 

Prilikom poziva, u SMS poruci i i-mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

 

Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25-og u mesecu.

 

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača.

 

Obaveštenje o stanju vodomera korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz