Grad YTOP

NASTAVLJA SE PLANSKO ISPIRANJE VODOVODNE MREŽE

vodovod

ZRENJANIN – U toku ove nedelje, odnosno do 1. septembra, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina ispiraće vodovodnu mrežu u Mužlji, što će biti treće ovogodišnje plansko ispiranje mreže na teritoriji ovog prigradskog naselja.

 

vodovodne mreže

 

U toku prepodnevnih časova, dok traje ispiranje mreže, postoji mogućnost da dođe do manjeg pada pritiska u mreži.

 

Ispiranjem vodovodne mreže održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina, a nakon svake veće havarije izbacuju se mehaničke nečistoće iz mreže.

 

– Pored planskog ispiranja mreže, sprovodi se i ispiranje po prijavi korisnika. Ukoliko korisnici uoče neke promene u karakteristikama vode to mogu prijaviti putem telefona dispečerske službe 023/534-097 i besplatne korisničke info linije 0800/024-023 i naše ekipe će obaviti ispiranje mreže na prijavljenoj lokaciji – kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Po rečima Gajina, u proteklom periodu ovo preduzeće je uložilo značajne napore i materijalna sredstva u održavanje i revitalizaciju hidranata preko kojih se ispira vodovodna mreža, pa je njihov broj, u odnosu na period od pre godinu dana, skoro udvostručen.

 

– Trenutno raspolažemo sa oko 230 pojedinačnih hidranata i 40 hidranata u sklopu crpnih stanica. U jednom periodu izgradnje grada hidranti nisu unošeni u planove, pa se za veliki broj njih ne zna tačna lokacija. Iz tog razloga pozivamo građane da, ukoliko u blizini svojih objekata i na drugim javnim površinama uoče hidrante, o tome obaveste naše preduzeće na već pomenute brojeve telefona, da bismo ih revitalizovali i stavili u funkciju – ističe Gajin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz