Grad

Naručene analize vode, postrojenje radi bez ikakvih problema

postrojenje-za-vodu
Postrojenje za prečišćavanje vode

Postrojenje za prečišćavanje vode iz zrenjaninskog vodovodnog sistema radi bez ikakvih problem. Nalazi se u režimu 24-časovnog rada i snabdevanja. Ovo je za portal zrenjaninski.com izjavio direktor firme „Gruppo Zilio“ Nenad Obradović, uz napomenu da su naručene analize vode.

 

– Probni rad je krenuo i prečišćena voda ulazi u vodovodnu mrežu u gradu. Sada kvalitet vode proverava JKP „Vodovod i kanalizacija“. Mi smo za sledeću nedelju naručili analize Zavoda za javno zdravlje iz Zrenjanina i iz Beograda. Potrebno je da su urade tri analize koje bi potvrdile zdravstvenu ispravnost vode, da bi se dobila upotrebna dozvola – kaže Obradović, uz napomenu da je postrojenje u proteklih 14 meseci bilo propisno konzervirano, pa nema nikakvih tehničkih problema u obnovljenom radu.

 

Obradović naglašava da će rezultati analiza biti prosleđeni pokrajinskom zavodu, a i Gradu Zrenjaninu. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo posebno će raditi analize vode u vodovodnoj mreži na nekoliko lokacija u gradu.

 

Ukoliko sve bude u redu, očekuje se da bude ukinuta zabrana upotrebe vode iz gradskog vodovoda, koja je stupila na snagu pre više godina, zbog povećane koncentracije arsena.

 

Nema više ni pravnih prepreka za rad postrojenja, jer su izmenom zakonskih odredbi usaglašeni stavovi pokrajinskih i republičkih nadležnih organa o usluzi prečišćavanja vode.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz