Grad Vesti Zrenjanin

NAPRAVILI HAOS: Oštetili vodovodne cevi, ostavili građane bez vode!

sanacija kvara

Građevinska firma koja obavlja radove na rekonstrukciji poslovne zgrade Banatski biznis centar prouzrokovala je još jedan kvar na vodovodnoj mreži!

 

Juče je, u toku prepodneva, građevinska firma koja izvodi radova na objektu u Jevrejskoj ulici, oštetila cev javne vodovodne mreže. Zbog toga su centar grada i ulice u njegovom neposrednom okruženju ostali bez vode.

 

Odmah po prijavi kvara ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ je izašla na teren i ustanovila da se mesto kvara nalazi ispod krana građevinske firme. Bilo je neophodno da se ukloni kran da bi se otpočelo sa radovima na sanaciji.

 

Pročitajte još: Država rasprodaje vozni park, najjeftiniji automobil u Zrenjaninu 124 evra!

 

Uklanjanje krana od strane građevinske firme završeno je nešto posle 16 časova. Nakon toga je ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“, uz upotrebu mehanizacije, započela sa iskopavanjem i radovima na otklanjanju kvara.

 

sanacija kvara

 

Prijavljeno obilno curenje vode sa dela puta

 

„Već oko 17 časova omogućeno je uredno vodosnabdevanje većeg dela centra grada. Bez vode je, zbog potreba izvođenja radova, i dalje ostao deo centra na potezu od Jevrejske ulice ka Begeju i parkingu „Prevlaka“. Oko 19.30 časova završeni su radovi na sanaciji kvara i voda je puštena u mrežu. Time je obezbeđeno vodosnabdevanje i na pomenutom potezu“, saopštava „Vodovod“.

 

Ubrzo nakon puštanja vode punog pritiska u mrežu prijavljeno je obilno curenje vode sa dela puta gde se nalazila druga „stopa“ krana građevinske firme koja je, ispostavilo se, i na tom mestu prouzorkovala oštećenje cevi vodovodne mreže.

 

Zbog obimnog curenja vode, radnici „Vodovoda“ su bili prinuđeni da prekinu vodosnabdevanje. Bez vode je ponovo ostao već pomenuti potez od Jevrejske ulice ka Begeju i parkingu „Prevlaka“.

 

„Da bi se došlo do samog mesta kvara i obavila njegova sanacija, potrebno je ukloniti deo asfalta sa puta i pešačke staze u dužini od skoro deset metara i potom obaviti veća iskopavanja zemlje. Zbog toga se radovi nastavljaju danas, u ranim jutarnjim časovima. Nakon što se pristupi samom mestu kvara biće poznat njegov obim, a samim tim i okvirno vreme potrebno za njegovu sanaciju“, kažu u „Vodovodu“.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • NIJE TO „NIŠTA NOVO“!!!
  ZAR NISU ONI, DRUGI, PRAVEĆI „OBILAZNICU“, PRESEKLI ENERGETSKI KABEL, KOJI SNABDEVA VODOZAHVAT, PA JE CEO GRAD OSTAO BEZ VODE!!!???
  OPŠTI „TEHNIČKI HAOS“ U GRADU I Gradu- HOĆU REĆI I SELIMA OKO grada!!!
  NE POSTOJI, IZGLEDA, TZV. „IZVEDENO STANJE PODZEMNIH INSTALACIJA“, PA, KADA NEKI INVESTITOR DOBIJE „DOZVOLU ZA RAD“, TREBA DA DOBIJE CRTEŽE PODZEMNIH INSTALACIJA!!!
  KOD NAS, U ELEMIRU, OŠTEĆENJA PODZEMNIH INSTALACIJA, „NA PRETEK“, I NARAVNO, PREKIDA SNABDEVANJA VODOM, ILI, TELEFONSKIH LINIJA!!!???
  SADA JE AKTUELNO POSTAVLJANJE „SVETLOVODA“-KABLOVA SA „OPTIČKIM VLAKNIMA“, PA SU STUBOVI NA SVE STRANE, A, TI ŠTO BUŠE RUPE, NEMAJU KARTE IZVEDENIH PODZEMNIH INSTALACIJA, NEGO RADE, PO ONOM, „JEDAN PREMA OTPRILIKE“!!!
  I, NIKOM NIŠTA!
  ORGANIZACIJA „NULA“!!!
  BLAGO NAMA!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

 • Na izgradnji stadiona u Melencima-naravno da jos nije gotov i posle tri godine-iskopali su rupu na stadionu da ubace cisternu za otpadnu vodu,a cev od kanalizacije se nalazi 20 metara od stadiona,
  ZALOSNO ali to je nasa realnost,