Grad

NA ULICI VEĆI BROJ KOMUNALACA

ZRENJANIN – Služba za održavanje javno prometnih površina pri JKP „Čistoća i zelenilo“ tokom trajanja „Dana piva“ angažovaće veći broj radnika (oko 50), u sve tri smene, a po zatvaranju štandova oni će intenzivnije čistiti i prati centar grada, Trg slobode, Žitni trg, parking na prevlaci, u Tiršovoj i okolnim ulicama.

kontejneri-cistoca

Osim radne snage biće angažovana i mehanizacija: dve čistilice, traktor, dva kamiona, vozilo za odnošenje komunalnog otpada (specijalka), kao i cisterne za pranje. Za ovu priliku preduzeće će obezbediti dovoljan broj kontejnera, a veći broj njih biće postavljen na Žitnom trgu, Trgu slobode i parkingu na Prevlaci, i prazniće se svakodnevno.

Na Žitnom trgu i Trgu slobode biće postavljeni i žičani kontejneri za otpatke i prazniće se dva puta, jednom u toku dana, a i po završetku rada štandova. Radnici dežurne ekipe, uz angažovanje kamiona, biće spremni da reaguju i na hitne intervencije u toku dana, gde se bude ukazala potreba.

Za vreme prošlogodišnje manifestacije izneto je oko 220 tona otpada.

„Nakon zatvaranja manifestacije „Dani piva“, radnicima našeg preduzeća biće potrebno još dva do tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavna mesta događaja, kao i centralnu gradsku zonu. Apelujemo na građane da vode računa o otpadu, da ga odlažu na mesta koja su predviđena za to i da se tako pokažu kao pravi domaćini“, navodi se u saopštenju JKP „Čistoća i zelenilo“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz