Grad YSLAJDER

NA OVAJ NAČIN ĆE BITI REŠEN PROBLEM SA PIJAĆOM VODOM!

ana-brnabic

ZRENJANIN – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Grad Zrenjanin najverovatnije preuzeti postrojenje za preradu vode, kako bi bio rešen problem koji je nastao u vezi sa početkom njegovog rada.

 

 

– Dobra vest je da je fabrika završena, a problem je nastao kod Zakona o komunalnim delatnostima po kome privatna kompanija ne može da se bavi uslugom prečišćavanja vode, iako „Vodovod“ kasnije doprema tu vodu do korisnika. Začkoljica je u tom zakonu. U ovom trenutku je najverovatnije da će Grad Zrenjanin morati da preuzme fabriku i da se dogovori oko komercijalnih uslova sa investitorom – objasnila je Brnabić.

 

Ona je obećala da će Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada pružiti svu moguću podršku Gradu Zrenjaninu u tome da se taj problem što pre reši, kako bi građani dobili uslugu koju čekaju već decenijama.

 

– Gradonačelnik je i sinoć bio kod mene u Vladi, razgovarali smo o tom problemu. Samo Grad Zrenjanin će moći da pruža uslugu prečišćavanja vode i u tom smislu će morati da preuzme fabriku – istakla je Brnabić.

 

Kako je navela, obavljeni su i razgovori sa bankom koja je kreditirala investitora, kao i sa investitorom oko najboljeg finansijskog modela.

 

– Takva je situacija, i ona mora da se reši. Novac je investiran, postrojenje je izgrađeno i na korak smo od potpuno ispravne vode za građane Zrenjanina. Šta god treba da se uradi, mi ćemo uraditi, da bi se dobile potrebne dozvole – zaključila je Brnabić.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao da će uskoro biti prekinuta agonija koja traje više meseci, a koja se tiče sukoba nadležnosti, i da će konačno biti rešeno pitanje zdrave pijaće vode.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Prošlo je još mesec dana, ali nikakvih pomaka nema, ni za milimetar!
    Sve i dalje stoji „u vazduhu“ i završava se praznim pričama i obećanjima političara.
    Tako da, za građanje – agonija se nastavlja…