Grad

Mesnu zajednicu „Dositej Obradović“ muči nedostatak mesta za parkiranje

Mesna zajednica "Dositej Obradović"

Mesna zajednica „Dositej Obradović“ jedno je od najnaseljenijih gradskih naselja. Zato nije čudno što stanovnike ove mesne zajednice najviše muče komunalni problemi.

 

Kao najveći problem, Savet Mesne zajednice navodi zastarelu infrastrukturu, od kolovoza i trotoara, javne rasvete do kanalizacione mreže.

 

Još jedan od velikih problema je nedostatak mesta za parkiranje. U sastavu Mesne zajednice su velika kolektivna naselja kao što su 4. jul i Ruža Šulman, a nedovoljan broj uređenih parking mesta iz godine u godinu je sve veći.

 

I postojeća parking mesta u nekim delovima mesne zajednice trebalo bi rekonstruisati. Tu se, pre svega, misli na parking mesta u naselju Ruža Šulman gde je drveće podiglo ploče na parkiralištima, kao i na loše stanje parkirališta na početku ulice Koče Kolarova.

 

Iako se u planovima Mesne zajednice „Dositej Obradović“ već godinama nalazi uređenje pružnih prelaza, a u ovoj mesnoj zajednici ih je čak dva, pitanje je kada će se u ulici Laze Kostića i Pančevačkoj urediti trotoari preko prelaza i sami prelazi bolje obezbediti za pešake.

 

U ovoj mesnoj zajednici još ima ulica sa zemljanim putem. To su deo ulice Pere Dobrinovića, deo Pavla Aršinova i deo Šećeranske.

 

Građani iz dva naselja u ovoj mesnoj zajednici, 4. jul i Ruža Šulman, imaju veliki problem sa lokacijama na kojima su postavljeni kontejneri. To je trebalo da se uradi još dok je postojala Direkcija za izgradnju i uređenje grada, a sada je protokol o izmeštanju i postavljanju na nove lokacije preuzela da sačini Javno preduzeće za urbanizam.

 

Želja stanovnika ove mesne zajednice je da se ispred zgrade u kojoj je smeštena mesna zajednica podigne spomenik Dositeju Obradoviću. Za to, nažalost, nema dovoljno para, ali od tog plana nadležni ne odustaju.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Problem sa mestima za parkiranje vozila predstavlja i nezakonito zauzimanje parking prostora od strane pojedinaca koji imaju registrovane prevozničke firme,kombi i minibusi,a koje parkiraju na mestima predviđenim za parkiranje automobila.Ide se dotle da minibuse parkiraju i na dečja igrališta,pri čemu često parkiraju minibuse tako da se ugrožava bezbedno kretanje ostalih vozila.Jedan takav je u naselju Ruža Šulman,koji svoja tri-četir minibusa najčešće parkira na delu predviđenom za teren za igralište,pa deca koja imaju potreba za tim,igraju fudbal na parkingu,gde ima parkirani automobili koriste kao graničnici da lopta ne ide dalje.Pri svemu tome dotični prevoznik je toliko bahat da se ponaša kao pravi „šerif“,viče,galami,izgovara nepristojne reči,psovke,toliko glasno da se može čuti mnogo dalje,ne poštujući propisano vreme za odmor i to da tu živi dosta starijih ljudi.Ko je zadužen za poštovanje pravilnog korišćenja javnih površina,kućnog reda,bezbednosti dece,koja igrajući se na parkingu rizikuju nesreću.Lično mislim da komunalno-saobraćajna inspekcija,u ovom slučaju ne radi svoj posao.