Grad Vesti Zrenjanin

Male divlje deponije i dalje predstavljaju veliki problem (Foto)

male divlje deponije

Male divlje deponije, koje se stvaraju oko kontejnera za odlaganje kućnog komunalnog otpada, i dalje predstavljaju veliki problem, kažu u JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina.

 

Ove male divlje deponije konstantno se pojavljuju na novim, ali i na starim, već očišćenim lokacijama.

 

– Radnici našeg preduzeća mini divlje deponije uklanjaju svakodnevno, tokom dana i noći, jer se pored kontejnera nalaze velike količina otpada. Cilj nam je da naš grad bude čist i uredan. Međutim, njihovo uklanjanje iziskuje dosta vremena i nepohodno je angažovanje ljudstva i mehanizacije – navodi Danijela Tančić, portparolka „Čistoće i zelenila“.

 

čistoća i zelenilo zrenjanin

 

Ona ističe da se svi građani moraju zajednički uključiti u rešavanje ovog problema, kako bismo živeli u čistom i uređenom gradu, što je u interesu svih nas.

 

Pročitajte još: Košenje trave i uređivanje zelenih površina na više lokacija u gradu

 

– Apelujemo još jednom na građane da kabasti otpad ne odlažu oko kontejnera i na mesta koja za to nisu predviđena. Odlaganje komunalnog kabastog otpada na gradskoj deponiji je besplatno za fizička lica, svaki dan u periodu od 7 do 19 časova – napominje Tančić.

 

Radnici „Čistoće“, inače, danas su detaljno uređivali površine na Staroj koloniji.

 

čistoća i zelenilo zrenjanin

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM