Grad YTOP

LAKO DO GRAĐEVINSKE I LOKACIJSKE DOZVOLE

Zaposleni u kancelariji za brze odgovore

ZRENJANIN – Kancelarija za brze odgovore namenjena je građanima Zrenjanina koji moraju obići više šaltera, i ne znaju gde tačno treba da dobiju pravi odgovor. Na ovaj način ubrzani su mnogi procesi koji su u nadležnosti lokalne samouprave. Umesto njih te poslove obavljaju službenici Kancelarije, uz skraćene rokove.

Zaposleni u kancelariji za brze odgovore
Zaposleni u kancelariji za brze odgovore

-Kancelarija je od samog starta otvorena da bi pomagala građanima vezano za građevinske i lokacijske dozvole. Pošto je promenjen Zakon o planiranju i izgradnji, došlo je i do drugačijeg rada sa građanima i investitorima. Građevinska dozvola i sva dokumentacijaza pribavljanje izgradnje mora da se prikuplja na skroz drugačiji način. Sada morate da imate elektronski sertifikat sa kojim potpisujete svu dokumentaciju za podnosenje zahteva- objasnila je Đurđina Grbić, šefica Kancelarije za brze odgovore.

Nebitno da li je građanin privatno, pravno lice ili investitor može se obratiti za pomoć ovoj službi. Ukoliko stranke daju punomoć radnicima Kancelarije, oni će umesto njih podneti zahteve za izgradnju svih vrsta objekata, proveriti svu potrebnu dokumentaciju i uputiti ih na projektantske kuće, geometre…Pored planiranja i izgradnje Kancelarija se bavi i Sistemom 48 ,to su komunalna pitanja koja građane najviše muče.

-Ljudi prijavljuju sve što vide i što je blizu njih. Javljaju nam se kada imaju problem sa vodom, strujom,  putevima, trotoarima, psima lutalicama, ambrozijom, saobraćajnom signalizacijom…Mi te probleme prosleđujemo odgovarajućim organima. Zbog komunalnih pitanja nam se sugrađani najčešće javljaju- istakla je naša sagovornica, dodajući da je Kancelarija sada uključena i u rad komisije za  za popis nezakonito izgrađenih objekata,  jer je rok 26.novembar.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Poštovanje
    Molimo za vas broj telefona radiinoraija,jer ne stanujem u Zr.a imam objekata za ozakonjenje
    Prijateljskim pozdravom

sinovoz