Grad

Kvalitet vazduha oscilira, čađ guši stanovnike pojedinih mesta

kvalitet vazduha

Kvalitet vazduha na teritoriji grada Zrenjanina meri se na tri mesta: na Bulevaru Veljka Vlahovića, na Trgu Dositeja Obradovića i u Elemiru.

 

Prema poslednjim podacima koje je objavio Zavod za javno zdravlje u Zrenjaninu, u decembru je najteže bilo disati na Bagljašu.

 

Naime, čak 13 dana u vazduhu je koncentracija čađi bila veća od dozvoljenih vrednosti. Svih 11 dana merenja bile su povećane koncentracije benzo(a)pirena a jedan dan benzena.

 

Visoke koncentracije čađi problem su i za stanovnike Lesnine i naselja D2, D3 i D4. Merni aparati pokazali su da je čađi u vazduhu bilo više nego što je dozvoljeno čak devet dana.

 

Najmanje prekoračenja bilo je u Elemiru. U ovom mestu samo jedan dan u decembru koncentracija čađi bila je veća od dozvoljene.

 

Na ova tri merna mesta mere se različite zagađujuće materije u zavisnosti od potencijalnih zagađivača.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Kvalitet vazduha na teritoriji grada Zrenjanina meri se na tri mesta: na Bulevaru Veljka Vlahovića, na Trgu Dositeja Obradovića i u Elemiru“.
  „…I U ELEMIRU…“!!!
  ALI,…ŠTA SE MERI!?
  DOLAZI JEDAN LABORANT,…UZME „TO ŠTO JE SKUPIO AKTIVNI UGALJ“,… ODNESE NA ANALIZU I KAO I UVEK, „SVE JE ČISTO“!!!
  ALI, U CENTRU ELEMIRA!!!!!!!!!
  I, NARAVNO, ANALIZIRAJU, „SVE PO ZAKONU“, ČAĐ, BENZENE, SUMPOR, „NOKSE“ I JOŠ NEŠTO, A, NEMA ONOGA, ŠTO JE EKOLOŠKO DRUŠTVO TRAŽILO,“DA SE MERE ZAGAĐENJA OD FABRIKE SINTETIČKOG KAUČUKA I DEGAZOLINAŽE I TO NA ONOM DELU SELA, KOJI JE NAJBLIŽI-DODIRUJE ZAGAĐIVAČE…“, A U CENTRU SELA SE NEKI PUT OSEĆA „STIREN“, KOJI SE NE DETEKTUJE I, NARAVNO, NE MERI!!!???
  I,… „SVE JE PO ZAKONU“ !!!!!
  BLAGO NAMA!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz