Grad YSLAJDER

KONAČNO: POČELA REKONSTRUKCIJA PUTA ZRENJANIN – NOVI SAD!

put novi sad zrenjanin
Foto: Grad Zrenjanin

ZRENJANIN – Dugoočekivana rekonstrukcija državnog puta između Zrenjanina i Novog Sada, na deonici Žabalj – Zrenjanin, počela je danas, a iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ obaveštavaju o izmeni režima saobraćaja koja će biti na snazi do sredine novembra.

Foto: Grad Zrenjanin

Kako je i najavljivano, radovi su počeli u zoni žabaljske raskrsnice koja će, nakon rekonstrukcije, postati raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja, bez semafora. Radove izvodi preduzeće „Vojput“ iz Subotice.

Na sajtu „Puteva Srbije“ objavljeno je da su radovi počeli danas, u 8 časova, i da je planirano njihovo izvođenje do 15. novembra. Za vreme izvođenja radova, kako se navodi, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku regulaciju.

Projektom rehabilitacije puta, predstavljenim svojevremeno u Zrenjaninu, osim izgradnje pomenute kružne raskrsnice kod Žablja predviđena je i izgradnja proširenja, odnosno autobuskog stajališta, blizu raskrsnice, gde se i sada vozila često zaustavljaju. Još dve manje raskrsnice – „stara žabaljska“ i raskrsnica kod mosta preko Tise, za skretanje na stari Aradački put i izletište, biće poboljšane u smislu proširenja, što će povećati njihovu preglednost, samim tim i bezbednost.

Foto: Grad Zrenjanin

Određene izmene pretrpeće i raskrsnica Zrenjanin – Aradac, gde će se sadašnje ukrštanje pod nepovoljnim uglom „ispraviti“ na približno prav ugao, što će doprineti povećanju bezbednosti i u zoni ove raskrsnice.

Tokom te prezentacije naglašeno je da je, po svim tehničkim elementima, ova saobraćajnica projektovana kao autoput, bez obzira što će brzine biti ograničene na 80 kilometara na sat.

– Osim kompletne zamene asfaltnog sloja na toj saobraćajnici, rehabilitacija podrazumeva poboljšanje postojećeg stanja i u drugim segmentima – rekonstrukciju raznih priključaka, raskrsnica, novu saobraćajnu signalizaciju. Posebnu pažnju obratili smo na stanje na pet raskrsnica, kao i na priključke atarskih puteva, s obzirom na njihov velik broj i neadekvatan raspored – istakao je tom prilikom odgovorni projektant za ovu deonicu Milan Zelenbaba.

Podeli članak

11 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • SNS firma iz Subotice dobila posao i naravno, brzina ostaje ogranicena na 80, da bi panduri mogli da ubiraju harac… Put sa dve trake, sirok kao da ima tri trake u ravnici i 80 km/h ogranicenje je potpuno besmisleno.

  • Pa sva sreca da je bila DS pitarska firma pa da su resili ovo ruglo od puta a ne da unistavam auto svaki dan. Vi sto ste izgubili na izborima, pod njima I sam spadam, vise srece drugi put I prestanite sa smaranjima

  • Odavno, ali bas, bas odavno nisam procitao, gluplji, jadniji i bedniji komentar od komentara „gospodin“ Pavla!!!

    • Pavle, ako ti smeta sto put pravi SNS firma, ti lepo za NS idi preko VS i BG!! Nemoj za NS ni direktno preko BG, petlju i most Borca~Zemun, izgradila je kineska firma koju su angazovali neki iz SNS! Ako dozivimo da krene cista voda u ZR, nemoj ni tu vodu da pijes, opet je umesan neko iz SNS. C c c c, jad i beda, puno mrznje!!!

  • dosta je ovo zalosno,sto ste,, nas VOJVODINA PUT IZ ZRENJANINA ugasili gde sam i sam radio 18 godina a sad radove izvodi “Vojput” iz Subotice.,,svaka cast politicari ,ugasite i nasu BOLNICU -sta ce nam skole postu itd ,,mozemo mi sve to obavljati u SUBOTICI N SADU PANCEVU,,,,,,,,,,,

  • Bruka i sramota ili ti jad i beda! Ovo je trebako biti urađeno pre 10 godina ali ne kao rehabilitacija puta već kao autoput sa dve trake. Ovo je zamazivanje očiju narodu kako SNS radi za interese Zrenjanina, a istina je daleko od toga. Ovi naši preletači i presvlakači na lokalu ispred SNS /Janjić, Santovac i ostalu stručnjaci/ ništa nisu uradili niti pokušali da urade kako bi zaštitili nekada moćnu privredu Zrenjanina a i svakodnevnu pljačku Srednjeg Banata i Zrenjanina /nafta i gas/. Oni se samo slikaju i bave nebitnim stvarima dok u suštinu ne smeju da dirnu jer ode posao i ostadoše bez divnih plata. Baš nam je lepo sa njima. Ali, verujem da će i njihov kraj vladavine doći.

  • rekonstrukciju puta do Žablja trajaće do 15.novembra ?! Od čega ga prave ?! koje pranje para….

  • 15. Novembar. Ako do tada zavrse svaka im cast. Izvinjavam se sto smetam, ali ne pise koje godine. Ovo parce vijedukta prema NS popravljaju vec godinu dana i ni blizu kraja. Sramota nevidjena….

sinovoz