Grad YSLAJDER

KOMUNALCI PRETHODNE NEDELJE IZNELI VEĆE KOLIČINE SMEĆA

Čistoća i zelenilo

ZRENJANIN – Kao i prethodnih godina, tako je i ove godine JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina spremno dočekalo 32. manifestaciju „Dani piva“, kada je održavanje komunalne higijene u pitanju, navodi se u današnjem saopštenju ovog javnog preduzeća.

 

komunalci

 

– Za ovu priliku preduzeće je obezbedilo dovoljan broj kontejnera, koji su pražnjeni dva puta dnevno, a veći broj njih bio je postavljen na Žitnom trgu, parkingu na Prevlaci, Trgu slobode i na drugim mestima. Na Žitnom trgu bilo je postavljeno i dovoljno žičanih korpi za otpatke, i one su pražnjene u toku dana i po završetku rada štandova. Radnici Službe za održavanje javno prometnih površina, u toku dana i noći, a naročito po završetku rada štandova, intenzivno su čistili i prali centar, Žitni trg, Novi parking, Tiršovu i okolne ulice. Pored radnika, bila je angažovana i sva potrebna mehanizacija. Radnici dežurne ekipe, uz angažovanje kamiona, bili su spremni da reaguju i na hitne intervencije – kaže Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“. 

 

Za vreme manifestacije iznošene su veće količine smeća – oko 70 kubnih metara dnevno, a prioritet je bio da se održi zadovoljavajući nivo čistoće u gradu, što je, po mišljenju komunalaca, i ostvareno.

 

– Nakon zatvaranja manifestacije „Dani piva“, radnicima našeg preduzeća bilo je potrebno još dva – tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavno mesto događaja, kao i centralnu gradsku zonu – dodaje Tančić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz