Grad

KADA ĆE PRORADITI GRADSKE FONTANE

fontana

ZRENJANIN – U Beogradu i fontane i javne česme imaju sezonu. Ukupno 39 fontana i 141 javnih česmi zvanično sa radom počinju 1. aprila i završavaju 1. novembra. Tako su i juče sve fontane u glavnom gradu proradile, mada ima onih koji rade već nekoliko dana.

Fontana u Gradskoj bašti
Fontana u Gradskoj bašti

Zrenjanin nema sezonu za fontane, a i nema ih mnogo. Pokušali smo da saznamo kada se planira puštanje u rad fontane u glavnoj gradskoj ulici i saznali smo da će to biti kada Direkcija za izgradnju i uređenje grada izda zvanični nalog „Vodovodu i kanalizaciji“.

Na pitanje portala „Zrenjaninski“ kada se može očekivati puštanje fontane u rad, portparol „Vodovoda“ Siniša Gajin nam je odgovorio:

– Fontana u centru grada, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića je u ingerenciji Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina. JKP „Vodovod i kanalizacija“ održava pumpe i instalacije fontane, čisti filtere i slivne rešetke, i na zahtev Direkcije pušta fontanu u rad.

Zahtev za puštanje u rad fontane još nije stigao iz Direkcije, a dosadašnja praksa pokazuje da će zahtev biti poslat kada se vremenske prilike stabilizuju, odnosno bude veći broj sunčanih dana i viša dnevna temperatura.

Ni fontana u Gradskoj bašti, čuvena roda, još ne radi.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM