Grad

Javno osvetljenje biće rešeno kroz projekat javno – privatnog partnerstva

javno osvetljenje

Po svemu sudeći, javno osvetljenje na teritoriji grada Zrenjanina biće rešeno kroz projekat javno – privatnog partnerstva.

 

Zeleno svetlo ovom projektu dala je i gradska Skupština na jednom od svojih poslednjih zasedanja u prošloj godini.

 

Projekat se tiče primena mera uštede energije u vidu rekonstrukcije, adaptacije, modernizacije i unapređenja energetske efikasnosti sistema javnog osvetljenja i finansiranja, projektovanja, izgradnje i održavanja integrisanog „Smart City“ sistema za monitoring, upravljanje i održavanje urbane infrastrukture javnog osvetljenja.

 

Projekat nije nov. Napravila ga je još pre nekoliko godina stručna ekipa u tadašnjoj Direkciji za izgradnju i uređenje grada.

 

Kako portal zrenjaninski.com nezvanično saznaje, zapelo je u Komisiji za javno privatno partnerstvo, koja ovakve projekte aminuje. Projekat „Smart City“ morao je biti dorađen, dopunjen i ispravljan, te je tek krajem novembra prošle godine dobio pozitivno mišljenje Komisije.

 

Za razliku od apoteka, projekat javnog osvetljenja nema elemente koncesije.

 

Prema proceduri, sada sledi raspisivanje javnog poziva za izbor privatnog partnera.

 

Kada će Zrenjanin dobiti modernu i efikasnu javnu rasvetu, zavisi od mnogo faktora. Zato će Zrenjaninci morati da se još strpe.

 

Do tada, preduzeću „Elektrolumen“ iz Lukićeva, kroz postupak javne nabavke, odobreno je 4,9 miliona dinara za nabavku opreme za popravku javnog osvetljenja.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Kada će Zrenjanin dobiti modernu i efikasnu javnu rasvetu, zavisi od mnogo faktora“.
  PA, ZAR NISMO, SKORO, PRE GODINU, DVE,… „DOBILI“-PLATILI VALJDA, NAJNOVIJU „ŠPAR“ RASVETU, UMESTO ŽIVINE, KOJA SVETLI BELU-PRIRODNU SVETLOST, TZV. NATRIJUMOVE SVETILJKE, KOJE SIJAJU ŽUTIM SVETLOM-MONOHROMATSKIM, VRLO LOŠE ODABRANIM, JER JE VEĆ MOGLO DA SE NABAVE, STVARNO, „ŠPAR“ LED SVETILJKE, KOJE EMITUJU CEO SVETLOSNI SPEKTAR, DOBAR ZA OČI!!!???
  IZGLEDA, DA U NAŠOJ UPRAVI, NAJBOLJE USPEVA, DA IZVINETE, „GRUPNI….“, TU SE NAJBOLJE ZABUŠAVA-MUTI, ALI,
  O NAŠEM TROŠKU, NA ŽALOST!!!
  SADA ĆE I OVI NOVI „PREĆI NA LED SVETILJKE“!
  NOVA INVESTICIJA I PROVIZIJA, OPET, O NAŠEM TROŠKU!!!
  DOKLE, AKO BOGA ZNATE!?
  IZGLEDA, DA „IMA SE…“, KOD NAS, SVE OD VODOTORNJA, MAGISTRALE KROZ GRAD, MOSTA NA SUVOM, JEZERA BEZ KRAJA, ….JOŠ NIKO OD POLITIČARA NIJE NI APOSTROFIRAN, A, KAMOLI DA JE ODGOVARAO!!!???
  ZA UNIŠTENU PRIVREDU SU KAŽNJENI, ALI NE MATERIJALNO, ILI, ZATVOROM!!!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM