Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ obnovilo vozni park

javno komunalno preduzeće čistoća i zelenilo

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina obnovilo je vozni park i nabavilo nekoliko novih namenskih vozila. U poseti ovom preduzeću danas je bio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, kojeg su upoznali sa nabavkom novih vozila.

 

– Kako bismo unapredili rad i efikasnost Službe za iznošenje i deponovanje komunalnog otpada, nabavili smo tri nova kamiona marke „Volvo“, odnosno dve takozvane smećarke i autopodizač. Njihova ukupna vrednost je 46,25 miliona dinara, bez PDV-a. Kamioni su zapremine 16 i 22 kubika i koristiće se za iznošenje komunalnog otpada u gradu i selima. Autopodizač kontejnera prvenstveno će se koristiti za iznošenje komunalnog otpada iz privrednih subjekata – istakao je direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zoran Protić.

 

On je najavio da će nabavkom novih vozila kapaciteti „Čistoće“ biti znatno uvećani. Rekao je i da će uslovi za održavanje komunalne higijene u gradu biti poboljšani.

 

JKP „Čistoća i zelenilo“ odradila je nabavku i dva traktora, vrednosti devet miliona dinara, bez PDV-a. Traktori su opremljeni daskama za guranje snega i posipačima. U prolećnim i letnjim uslovima ovi taktori koristiće se za  održavanje zelenih površina.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, na pitanje da li je zadovoljan radom JKP „Čistoća i zelenilo“, odgovorio je da nije nezadovoljan.

 

– Nezadovoljan sam kako izgleda grad i sve ćemo učiniti, zajedno sa JKP „Čistoća i zelenilo“, da naš grad bude mnogo lepši, čistiji i zeleniji. Zrenjanin je lep grad i malo nedostaje da dodatnim angažovanjem ljudstva i mehanizacije to bude bolje predstavljeno – naglasio je Janjić.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz