Grad Vesti Zrenjanin

Javna ustanova „Sportski objekti“ planira realizaciju velikih projekata

kristalna dvorana
Kristalna dvorana u Zrenjaninu

U ovoj godini u Javnoj ustanovi „Sportski objekti“ planiraju velike projekte na većini sportskih objekata nad kojima je ustanova upravljač.

 

Svakako je najveći projekat rekonstrukcija Gradskog stadiona za koji je novac obezbeđen iz Pokrajine. Vrednost rekonstrukcije je 120 miliona dinara, a „Sportski objekti“ planiraju da osim stadiona urede i betonsku ogradu oko stadiona. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

 

Takođe, u „Sportskim objektima“ planiraju i da počnu sa bušenjem arterskih bunara na Gradskom stadionu. Sopstveni bunari, s jedne strane obezbediće optimalno zalivanje terena a, s druge, smanjiće troškove za vodu iz gradskog vodovoda.

 

Jedan od važnih projekata je i zamena parketa i krečenje Kristalne dvorane, uređenje Medisona, uređenje prostora za treninge rvača u „Partizanu“, kao i krečenje sportskog objekta u SC „Mala Amerika“.

 

Veliki radovi predstoje i na otvorenom bazenu. Zbog trulih cevi, gubici vode u letnjem periodu su veliki i dostižu cifru od milion dinara. Takođe, kroz takve cevi u bazen se uliva pesak i rđa, što povećava troškove za neophodne hemikalije. „Sportski objekti“ planiraju da u zamenu cevi ulože 7,4 miliona dinara.

 

Velike troškove „Sportski objekti“ imaju i zbog neodgovornog ponašanja nekih klubova koji koriste objekte za treninge i utakmice. Često uništavanje inventara upravljačima stvara dodatne troškove. Planirano je da se sa svakim klubom koji koristi objekte potpiše poseban protokol koji bi regulisao nadoknadu nastale štete.

 

Inače, Zrenjanin će ove godine biti domaćin velikih sportskih događaja. U našem gradu odigravaće se utakmice jedne kvalifikacione grupe na Evropskom seniorskom prvenstvu u košarci za žene i takmičenje u ženskoj odbojci na Univerzijadi.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz