Grad YSLAJDER

IZNENADIĆETE SE KAD SAZNATE KOLIKO JE PASA UDOMLJENO

Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana životinja, JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina je u Prihvatilištu za napuštene životinje organizovalo druženje i edukaciju za učenike srednje škole „Uroš Predić“ (smer zaštita životne sredine).

 

pasa
Foto: Dušan Bartolović

 

Učenici su tom prilikom mogli da saznaju sve što ih interesuje u vezi zaštite i dobrobiti životinja i udomljavanja, mogli su čuti kako treba brinuti o kućnim ljubimcima i da ih nikada ne treba prepustiti ulici, odnosno izbaciti ih iz kuće.

 

– Kao što je poznato, JKP “Čistoća i zelenilo“ obavlja delatnost neškodljivog uklanjanja pasa i mačaka lutalica sa ulica grada. Problem napuštenih životinja je ozbiljan i u njegovo rešavanje bi trebalo da se uključe svi. Pored nadležnih državnih institucija i „Čistoće i zelenila“, i sami građani bi trebalo da daju svoj doprinos, kao i da znaju šta su njihove obaveze prema kućnim ljubimcima – ističe Danijela Tančić, portparolka ovog komunalnog preduzeća.

 

Po njenim rečima, obaveza svakog građanina, koji ima kućnog ljubimca, jeste da ga obeleži (čipuje), vakciniše, da brine o njemu i da ga ne napušta i ne pušta iz kuće bez nadzora.

 

– Ukoliko se opredele da nabave kućnog ljubimca, građani moraju znati da to podrazumeva određene obaveze koje se moraju ispunjavati, a prva je vakcinacija i čipovanje – naglašava Tančić.

 

Efikasan način smanjenja populacije pasa lutalica na ulicama grada Zrenjanina jeste i udomljvanje, koje „Čistoća“ promoviše od početka rada Prihvatilišta.

 

– Ovom prilikom pozivamo građane, koji žele da udome kućnog ljubimca, da se jave na broj telefona 064/811-68-78. Udomljavanje obavljamo svake subote, u periodu od 10 do 13 časova – ističe Tančić.

 

Od početka rada Prihvatilišta do danas, udomljeno je više od 3.500 pasa, iz čega se može zaključiti da su mnogi građani prepoznali potrebu za brigom o dobrobiti životinja.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz