Grad YTOP

IZGRADNJA POSTROJENJA ZA PRERADU VODE PRIVODI SE KRAJU

ZRENJANIN – Radovi na gradilištu postrojenja za prečišćavanje pitke vode i pored lošijih vremenskih uslova izvodili su se intenzivno i u okviru planirane dinamike i pre i za vreme samih novogodišnjih praznika. Međutim, poslednjih dana, zbog ekstremno niskih temperatura, radovi su prekinuti i biće nastavljeni čim vremenski uslovi to dozvole.

– Pre prekida radova gotovo kompletno su završeni veći građevinski radovi. Na bazenu za prijem sirove vode postavljena je krovna konstrukcija i limena pokrivka krova i preostalo je da se uradi izolacija bazena vodonepropusnim slojem, a da bi se taj posao sproveo potrebno je da temperatura bude minimum pet stepeni iznad nule. Nakon toga sledi punjenje bazena za sirovu i bazena za pitku vodu i hidraulične probe – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Pored bazena pitke vode izvođeni su završni radovi na objektu za smeštaj pumpi za hidraulično kretanje vode i očekuje se brz završetak i ovog objekta.

Započete su pripreme za betoniranje tri ploče manjih površina za smeštaj dodatne opreme postrojenja.

– Na ploči budućeg objekta za smeštaj opreme za reverznu osmozu i ultrafiltraciju preneta je kompletna oprema, a završena je i oprema za jonoizmenjivač, koju je radila firma iz Kragujevca, i biće preneta i smeštena na ploču budućeg objekta za jonsku izmenu čim se stvore uslovi za transport opreme. Na ovaj način biće u potpunosti kompletirana oprema budućeg postrojenja – ističe Gajin.

Na gradilište postrojenja pristigla je i čelična konstrukcija i sendvič paneli za montažu hala za smeštaj opreme i ti radovi će početi čim se vremenske prilike poprave.

U međuvremenu su završeni građevinski radovi na izgradnji trafo stanice za napajanje prečišćivača, izvršilac usluge prečišćavanja pitke vode je angažovao firme i za elektro i za mašinsko opremanje postrojenja, pa će sa višim temperaturama početi opremanje trafo stanice i objekta za smeštaj pumpi, kao i ostali mašinski i elektro radovi.

Konzorcijum firmi raspisao je i konkurs za prijem u radni odnos radnika na održavanju opreme postrojenja za prečišćavanje vode, a o tome više možete pročitati ovde. 

– Trenutni prekid radova je prouzrokovan višom silom, a prema onome što je do sada urađeno i onome što je spremno, onog momenta kada vremenski uslovi dozvole izvođenje radova nećemo okarakterisati kao nastavak, već kao radove na završetku izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode – zaključuje Gajin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz