Grad YSLAJDER

IZBEGNITE PLAĆANJE KAZNE OD 5000 DINARA

ZRENJANIN – Od ponedeljka, 4. septembra, počinje treće, ujedno i poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera, najavilo je JKP “Vodovod i kanalizacija” iz Zrenjanina.

 

kazne vodomer

 

Očitavanje vodomera počinje u deset naseljenih mesta: Kleku, Melencima, Elemiru, Ečki, Banatskom Despotovcu, Čenti, Botošu, Belom Blatu, Knićaninu i Tomaševcu, a krajem nedelje, nakon što se završi podela računa za avgust, i u samom Zrenjaninu.

 

Nakon završetka očitavanja vodomera u tim mestima, posao će biti obavljen i u ostalim selima, o čemu će stanovnici biti blagovremeno obavešteni.

 

Ekipe JKP “Vodovod i kanalizacija” biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i njegovo očitavanje, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje.

 

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

 

– Pošto je u pitanju poslednje ovogodišnje očitavanje vodomera na osnovu kojeg će se utvrđivati mesečna zaduženja korisnika, odnosno akontacije tokom zimskog perioda, apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju i jave stanje vodomera, ili na telefon 535 – 773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer. U suprotnom ćemo biti u obavezi da ih opomenemo da to učine, a nakon toga i prijavimo nadležnoj komunalnoj inspekciji koja za nemogućnost očitavanja vodomera može da im izrekne novčanu kaznu u iznosu od 5.000 dinara – ističe Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP “Vodovod i kanalizacija”.

 

Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na tri načina:

 

– Telefonom: svakog radnog dana od 7 do 15 časova na jedan od sledećih brojeva: 535 – 773, 530 – 344, 593 – 003

 

– SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24)

 

– Slanjem mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24)

 

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

 

Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25-og u mesecu.

 

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača.

 

Obaveštenje o stanju vodomera korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Podeli članak
sinovoz
FAM