Grad YSLAJDER

IZBEGNITE PLAĆANJE KAZNE OD 5000 DINARA

ZRENJANIN – Od ponedeljka, 4. septembra, počinje treće, ujedno i poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera, najavilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

 

kazne vodomer

 

Očitavanje vodomera počinje u deset naseljenih mesta: Kleku, Melencima, Elemiru, Ečki, Banatskom Despotovcu, Čenti, Botošu, Belom Blatu, Knićaninu i Tomaševcu, a krajem nedelje, nakon što se završi podela računa za avgust, i u samom Zrenjaninu.

 

Nakon završetka očitavanja vodomera u tim mestima, posao će biti obavljen i u ostalim selima, o čemu će stanovnici biti blagovremeno obavešteni.

 

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i njegovo očitavanje, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje.

 

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

 

– Pošto je u pitanju poslednje ovogodišnje očitavanje vodomera na osnovu kojeg će se utvrđivati mesečna zaduženja korisnika, odnosno akontacije tokom zimskog perioda, apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju i jave stanje vodomera, ili na telefon 535 – 773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer. U suprotnom ćemo biti u obavezi da ih opomenemo da to učine, a nakon toga i prijavimo nadležnoj komunalnoj inspekciji koja za nemogućnost očitavanja vodomera može da im izrekne novčanu kaznu u iznosu od 5.000 dinara – ističe Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na tri načina:

 

– Telefonom: svakog radnog dana od 7 do 15 časova na jedan od sledećih brojeva: 535 – 773, 530 – 344, 593 – 003

 

– SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24)

 

– Slanjem mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24)

 

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

 

Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25-og u mesecu.

 

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača.

 

Obaveštenje o stanju vodomera korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz