Grad

Iduće nedelje na terenu će biti angažovan još veći broj komunalnih radnika

Čistoća i zelenilo

Služba za održavanje javno prometnih površina, koja brine o čistoći grada, angažovaće još veći broj radnika (oko 50), koji će, za vreme trajanja manifestacije „Dani piva“, od 27. avgusta do 2. septembra, raditi u tri smene, najavilo je JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

Kako je saopšteno, ova služba će, po zatvaranju štandova, intenzivnije raditi na čišćenju i pranju centra grada, Trga slobode, Žitnog trga, parkinga na prevlaci, u Tiršovoj i okolnim ulicama.

 

– Takođe, intenzivnije čišćenje biće i u Plankert parku u kom će biti organizovane razne radionice i aktivnosti za decu. Pored radne snage, biće angažovana i mehanizacija. Za ovu priliku preduzeće će obezbediti dovoljan broj kontejnera. Veći broj njih biće postavljen na Žitnom trgu, Trgu slobode i na parkingu na Prevlaci, i prazniće se dva puta dnevno – istakla je Danijela Tančić, portparolka „Čistoće i zelenila“.

 

Na Žitnom trgu i Trgu slobode biće postavljeni i žičani kontejneri za otpatke i oni će biti pražnjeni dva puta, jednom u toku dana, kao i po završetku rada štandova. Radnici dežurne ekipe, uz angažovanje kamiona, biće spremni da reaguju i na hitne intervencije u toku dana, gde se bude ukazala potreba.

 

– Nakon zatvaranja manifestacije „Dani piva“, radnicima našeg preduzeća biće potrebno još dva do tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavna mesta događaja, kao i centralnu gradsku zonu. Apelujemo na građane da vode računa o otpadu, da ga odlažu na mesta koja su predviđena za to i da se tako pokažu kao pravi domaćini – ističe Tančić.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz