Grad

Grejna sezona u Zrenjaninu zvanično bi trebalo da počne 15. oktobra

Grejna sezona
Foto: Pixabay

Grejna sezona u Zrenjaninu zvanično bi trebalo da počne 15. oktobra, najavljeno je iz Javnog komunalnog preduzeća “Gradska toplana”.

 

Radijatori u stanovima mogli bi da postanu topliji i ranije, ukoliko se dogodi da tri dana za redom, u 21 sat, izmerena temperatura, prema podacima Repubičkog hidrometeorološkog zavoda, ne bude prelazila 12 stepeni Celzijusove skale.

 

U “Gradskoj toplani” nam je rečeno da su u ovom trenutku na sistem daljinskog grejanja priključenq 7.803 korisnika, što je nešto manje u odnosu na 2017, jer su se tokom ove godine sa tog sistema isključila 33 korisnika.

 

Cene daljinskog grejanja u Zrenjaninu su ostale iste kao i ranije, pa će tako korisnici i ove zime varijabilni deo plaćati 5,43 dinara po kilovat-času, dok je izvorna cena za fiksni deo 29,76 dinara po kvadratnom metru stana, na mesečnom nivou.

 

Kada je reč o sistemu distribucije prirodnog gasa, u “Gradskoj toplani” navode da se cene primenjuju od 2. oktobra 2017. godine i da iznose između 32,57 i 36,01 dinara po kubnom metro, bez PDV-a, u zavisnosti od kategorije potrošača, količine utrošenog gasa i termina potrošnje.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM