Grad

Gradski većnici doneli prve odluke vezane za projekat od državnog značaja

Čedomir Janjić

Opredeljivanjem parcela u industrijskoj zoni “Jugoistok” i izradom Plana detaljne regulacije, načinjeni su prvi koraci u pripremi uslova za realizaciju investicionog projekta od državnog značaja, odnosno izgradnju fabrike pneumatike za motorna vozila i pratećih objekata, koji će biti izgrađeni od strane kineske kompanije “Shandong Linglong Tire Co.Ltd” i njihovih kooperanata.

 

Odluke o parcelama i Planu detaljne regulacije donete su na današnoj sednici Gradskog veća, a sutra bi trebalo da ih potvrde i odbornici Skupštine grada.

 

– Može se reći da su ovo prvi koraci u realizaciji jedne od najvećih investicija od državnog značaja – rekao je nakon sednice Gradskog veća gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. – Pripremiti sve kako bi u martu počeli radovi, odnosno kineska kompanija dobila građevinsku dozvolu, nije ni mali ni jednostavan posao. U tu svrhu formirao sam radnu grupu koja će se baviti isključivo ovim investitorom. Osim izgradnje fabrike pneumatika, tu je još nekoliko kooperantskih firmi. Za sada je u pitanju površina od 136 hektara sa verovatnoćom da se poveća. U pitanju je ogroman posao, ali on mora biti gotov do marta, kako bi kineska kompanija počela sa izgradnjom, istakao je Janjić.

 

Oliver Mitrović, predsednik Skupštine grada, zakazao je sednicu za petak, 5. oktobar, u 11 časova.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM