Grad YSLAJDER

GRADSKA JEZERA DRUGOM POVERENA NA ODRŽAVANJE I ZAŠTITU

ZRENJANIN – Odlukom Gradskog veća u Zrenjaninu kompleks veštačkih jezera „Begejska petlja“ od 1. januara naredne godine biće poveren na održavanje i zaštitu Javnoj ustanovi „Rezervati prirode“.

 

 

U pitanju su tri jezera – Jezero 1 kod „Žitoprodukta“, predviđeno za sportsko – rekreativni ribolov, Jezero 2 iza Simine ulice, koje je predviđeno za kupanje, ali je potpuno zapušteno, kao i Jezero 3 kod zgrade suda, predviđeno za sportove na vodi.

 

– Logično je da jezera budu poverena našoj ustanovi, jer smo kvalifikovani za zaštitu i održavanje – ističe u izjavi za portal zrenjaninski.com direktor „Rezervata prirode“ Dejan Jovanov.

 

Do sada je jezera održavalo JKP „Vodovod i kanalizacija“, a od 1. januara će devetoro od trinaestoro zaposlenih u Sektoru za održavanje pri ovom komunalnom preduzeću preći u „Rezervate prirode“. Deobni bilans se pravi i što se tiče opreme i vozila.

 

– Jezera u ovom trenutku ne zadovoljavaju namenu zbog kojih su, na kraju, i napravljena, a za privođenje sva tri jezera nameni potrebno je više od 1,5 miliona evra. Devastirani su i obodni zidovi jezera i posla će svakako biti – dodaje Jovanov, uz napomenu da će ustanova za velike radove konkurisati kroz IPA projekte za sredstva iz evropskih fondova.

 

Ono što ne košta mnogo, uradiće se odmah, tako da se crno piše pecarošima na jezeru kod zgrade suda.

 

– Ribolov je na ovom jezeru zabranjen i naša čuvarska služba će intervenisati momentalno – kategoričan je Jovanov.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Bitno da ste dali dozvolu da se postave splavovi. Da li je to namena jezera? I šta kaže direktor “Rezervata prirode”, Dejan Jovanov, kako će zaštiti jezero od ovih splavara? SVI STE VI, BRE, KORUMPIRANA BANDA!