Grad

GRADONAČELNIK ZRENJANINA: Mnogo toga je urađeno u 2018. godini

Čedomir Janjić

Mnogo toga je urađeno u 2018. godini u Zrenjaninu, saopštio je na završnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

– Kada se napravi ovakav presek i sam se iznenadim šta je sve urađeno u protekloj godini. Nešto se promenilo u našem gradu. Pozitivne stvari razvijaju se brže i bolje. Dolaze gosti s raznih strana, ljudi nas doživljavaju mnogo ozbiljnije nego prethodnih godina. Apsolutno je najveći uspeh bio ubediti „Linglong“ da odustane od Češke i nekih drugih lokacija, gde su već imali iscrtane projekte i planove, i da dođe u Srbiju i Zrenjanin. Šta će to sve značiti, mislim da ćemo tek biti svesni pogotovo kada započnu proizvodnju. Onda kada budemo videli da je potrebno možda i dve stotine šlepera dnevno da izvezu robu iz fabrike i odvezu na zapadnoevropske destinacije. Pri tom će trošiti gasa ili struje koliko troši ceo grad – istakao je gradonačelnik Janjić.

 

On je posebno izdvojio i brojke o rastu plata, proizvodnje i izvoza.

 

– Prosečna plata u gradu je preko 46.000 dinara. Sada smo, posle 20 godina, iznad proseka Vojvodine. Zrenjanin je učinio najveći napredak u zapošljavanju u celoj Srbiji. Stoga smo jedan od lidera u povećanju broja zaposlenih. Osim toga, na više od deset lokacija grade se stambeni objekti. To se nije desilo još od 1989. godine. A za 14 lokacija se traže građevinske dozvole. Mislim da je to jedan od najboljih podataka u kom pravcu ide naš grad – naglasio je Janjić.

 

Očekuje se i početak izgradnje auto-puta

 

Kao veoma značajnu činjenicu on je izdvojio i rešavanje problema pijaće vode u Zrenjaninu, odnosno izgradnju prečistača koji je u probnom radu.

 

– Relevantne institucije daće ocenu o kvalitetu vode u roku od 30 dana. Verujem da će Zrenjaninci konačno imati zdravu pijaću vodu – naglasio je Janjić.

 

Gradonačelnik je podsetio da je Grad pozitivno ocenila i Državna revizorska institucija. Ona je Zrenjaninu dodelila i priznanje, kao jednoj od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji u pogledu finansijske discipline.

 

Na pitanje novinara portala zrenjaninski.com kada se očekuje izgradnja auto-puta do Beograda, gradonačelnik je najavio početak radova za kraj naredne ili početak 2020. godine. Pri tome je bitno da će se raditi projekat na punom profilu auto-puta, i to potpuno nova trasa u odnosu na postojeći kolovoz. Kao značajnu on je ocenio i skupštinsku odluku kojom se Gradu daju veća ovlašćenja u saniranju oronulh i dotrajalih fasada, bez obzira na vlasništvo nad objektima. Gradonačelnik je prokomentarisao i tu odluku.

 

Prisutnima je prikazan i promotivni film sa sumiranim rezultatima iz 2018. godine.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Prisutnima je prikazan i promotivni film sa sumiranim rezultatima iz 2018. godine.“
  TO SMO IMALI U „ONOM VREMENU“, KADA SU NOVINARI GOVORILI-„ZNALI“, ŠTA JE RUKOVODILAC „HTEO DA KAŽE“!!!
  ZAR SE NISMO OSLOBODILI TAKVIH „STRUČNJAKA“, ILI I NIJE BILO POZITIVNIH PROMENA!!!???
  A, DA LI SU UPOREĐENI ZADATI-OBEĆANI ZADACI, SA URAĐENIM, U PROTEKLOM PERIODU, DA BI REALNIJE OCENILI „USPEHE“ ADMINISTRACIJE!!!???
  NIJE VALJDA SVE AFIRMATIVNO-„NAJBOLJE“!!!???
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz