Grad

GRADONAČELNIK RAZGOVARAO SA GRAĐANIMA

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, organizovao je jutros u svom kabinetu prijem za građane koji su, u direktnom razgovoru sa njim, imali priliku da mu izlože probleme sa kojima se suočavaju ili ideje koje bi mogle da se sprovedu u delo.

gradjani-prijemm

Prijem građana počeo je u 7 časova i danas je gradonačelnik razgovarao sa dvadesetak građana koji su kroz dopise ili telefonske razgovore nadležne u lokalnoj samoupravi uglavnom već upoznali sa problemima. Današnja obraćanja pretežno su bila u vezi sa socijalnim, stambenim i komunalnim problemima.

– Meštani Birčaninove ulice u Zrenjaninu su pre dve godine predali peticiju Gradskoj upravi sa zahtevom da se reši problem teretnog saobraćaja koji se tuda odvija. Ulicom tutnje teški teretni kamioni, zbog čega nam prozori trešte, a kolovoz je ulegao 40 centimetara. Dobili smo obećanje da će deo teretnog saobraćaja biti izmešten, a i to nam nešto znači – ispričala je žiteljka Birčaninove ulice Mirjana Janošević, koja je prva jutros razgovarala sa gradonačelnikom Janjićem.

Međutim, konačno rešenje ovog problema bio bi dovršetak izgradnje obilaznice oko grada, čime bi teretni saobraćaj bio izmešten ne samo iz Birčaninove, nego i iz drugih ulica.

– Meni se ova ideja o direktnom kontaktu sa gradonačelnikom veoma dopada i zato sam i došla. Nadam se da će nam sada biti uslišen bar deo zahteva, a sačekaćemo i obilaznicu – naglasila je Janošević.

gradjani-prijem

Među građanima koji su razgovarali sa Janjićem bio je i Dušan Bogić koji je želeo gradonačelniku da predloži neke ideje u vezi sa razvojem kulture.

– Da bi građani rešili neka pitanja često moraju da idu do samog vrha, do ljudi koji vode ovaj grad. Ne tražim ni posao, ni vezu, već želim da neko sasluša moje ideje koje su šireg karaktera. Gradonačelnika ne poznajem lično, a on je bez ijedne reči odmah pristao da se sastane sa mnom – istakao je Bogić.

Gradonačelnik Janjić je posle prijema poručio da je ova lokalna administracija otvorena prema građanima, da je spremna da sasluša sve njihove probleme i zatim da ih rešava.

– Građani se mogu obraćati meni direktno, mojim saradnicima, nadležnim službama u Gradskoj upravi, kao i preko zvaničnog sajta Grada, gde mogu postavljati pitanja na koja će u najkraćem roku dobiti odgovore – napomenuo je Janjić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz