Grad

Gradi se novih 40 stanova, vrednost investicije 922.000 evra

gradnja stanova
Foto: Grad Zrenjanin

Počela je gradnja stambenog objekta sa 40 stanova u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica.

 

Realizacija tog projekta sprovodi se u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Finansijska sredstva obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina.

 

Planirana vrednost investicije iznosi 922.000 evra. Grad Zrenjanin uzeo je učešće u projektu kroz obezbeđivanje građevinskog zemljišta i kompletne infrastrukture. Radove izvodi preduzeće “Kej” iz Valjeva, a rok za završetak je novembar ove godine.

 

Gradnjom ovog stambenog objekta nastavljaju se aktivnosti koje Grad Zrenjanin sprovodi u saradnji sa republičkim Komesarijatom za izbeglice i migracije. Ove aktivnosti tiču se obezbeđenja trajnih stambenih rešenja najugroženijim izbeglim i raseljenim licima koja imaju prebivalište na teritoriji grada. Nedavno su uručeni ključevi za 11 stanova u objektu u Ulici Franje Kluza. Vrednost te investicije bila je 274.000 evra, a grad je uzeo učešće u rešavanju stambenih potreba izbeglica i kroz kupovinu seoskih kuća i dodelu paketa pomoći.

 

Za kupovinu 13 seoskih kuća, za isto toliko izbegličkih porodica, u okviru Regionalnog stambenog programa gradu su dodeljena sredstva od 143.000 evra. Takođe, gradu su dodeljena i sredstva za nabavku paketa građevinskog materijala za 29 korisnika, u ukupnom iznosu od 261.000 evra.

 

Konačno, izbegličkim porodicama u Elemiru, Tarašu, Perlezu i Zrenjaninu dodeljene su i montažne kuće.

 

gradnja stanova

 

Podeli članak
sinovoz
FAM