Grad

Grad planira da postane vlasnik Motela Šumice i da uredi ovo izletište

motel šumice

U narednih nekoliko meseci Grad Zrenjanin bi trebalo da postane vlasnik nepokretnosti na lokalitetima Sportsko – rekreativnog centra Motel Šumice i Begejska petlja.

 

Prvi korak je da se bez naknade pribave nepokretnosti koje se nalaze na ova dva lokaliteta. Kada postane i formalni vlasnik, Grad će moći u ove objekte i da investira.

 

Trenutno, vlasnik zemljišta na kojima se nalaze Motel i gradska jezera je Republika, odnosno Republička direkcija za imovinu.

 

Pošto je Skupština usvojila odluku, Grad će podneti zahtev Republičkoj direkciji za imovinu za pribavljanje nepokretnosti.

 

– Dozvolu treba da da i Vlada Srbije – kaže za portal zrenjaninski.com Milica Samardžija, iz Odeljenja za imovinsko – pravne odnose u Gradskoj upravi. – Posle toga znaće se kolika je vrednost nekretnina. Sada se zna da je u pitanju ukupna površina od oko 33 hektara. Suština pribavljanja nepokretnosti jeste da Grad postane i formalni vlasnik nekretnina. To znači da će u njih moći i da investira. To što Grad nije vlasnik, razlog je što do sada na ovim lokalitetima nije bilo ozbiljnijih investicija, ističe Samardžija.

 

Stanje ovih lokaliteta vrlo je loše. Takozvano Jezero 2 nikada nije ni stavljeno u funkciju. Ostala dva su u dosta lošem stanju, iako Grad godišnje izdvaja oko 6 miliona dinara za košenje i čišćenje.

 

Situacija na Motelu još je lošija nego na jezerima. Posebno je u lošem stanju bivši restoran od koga su ostali samo temelji, a poslednjih godina služi kao stecište beskućnika i narkomana.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • „To što Grad nije vlasnik, razlog je što do sada na ovim lokalitetima nije bilo ozbiljnijih investicija“, ističe Samardžija.
    MOŽDA JE PRAVI RAZLOG, TU, U ZEMLJI, POSLE 2. OKTOBRA 1944. KOSTI STRELJANIH ONDAŠNJIH ŽITELJA „ŠVABA“, ZRENJANINA I OKOLINE, HVATANIH PO ULICAMA, ODVOĐENIH U MAGACINE „ULJARE“ I NAREDNIH DANA, STRELJANIH I TU ZATRPANIH!!!???
    A, MOŽDA, TU I NEMA TIH KOSTIJU, JER SU 2 GODINE KASNIJE, DOVOĐENI „LOGORAŠI“-ZATOČENE ŠVABE, KOJI SU OTKOPAVALI TE KOSTI I BACALI U BEGEJ!?
    Prekor iz Elemira!