Grad YSLAJDER

GRAD HOĆE STANOVE ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI

Foto: Zoran Bogaroški

BEOGRAD – Zrenjanin je jedan od nekoliko gradova u Srbiji koji su do sada iskazali potrebu da budu deo programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

– U narednom periodu razgovaraćemo sa gradskim vlastima i tražićemo od njih da nam predlože pripremljene lokacije, sa planskom dokumentacijom, opremljene komunalnom infrastrukturom, o čemu ćemo takođe razgovarati na narednoj sednici – rekla je ministarka Zorana Mihajlović, nakon druge sednice Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

 

Kako je najavljeno, najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biće četiri sprata, cena će u proseku iznositi 500 evra po kvadratnom metru, a za izgradnju jedne zgrade potrebno je oko godinu dana.

 

– Uskoro će biti poznati i drugi detalji, način na koji se subvencioniše, koji su uslovi kreditiranja, koliko je učešće države, a očekujem da do naredne sednice dobijemo predlog modela finansiranja od Ministarstva finansija – rekla je Mihajlović.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.