Grad YSLAJDER

DRUGAČIJI NAČIN NAPLATE KOMUNALNIH USLUGA

ZRENJANIN – Od nove godine građanima Zrenjanina stići će još samo jedanput račun sa potpisom Zrenjaninske objedinjene naplate (ZONA), a od februara javna preduzeća „Čistoća i zelenilo“ i „Vodovod i kanalizacija“ samostalno će istavljati fakture za svoje usluge. Ova odluka doneta je na današnjoj sednici Gradskog veća, a u toj formi ići će i pred odbornike Skupštine grada.

– Još decembarski računi ići će iz naše firme, a već januarski biće briga „Vodovoda“, odnosno „Čistoće“. Ostaće problem potraživanja, koja nisu mala i ukupno su oko 60 miliona dinara za 2016. godinu. Prosek dugovanja fizičkih lica je, inače, od 6.000 do 10.000 dinara – kaže za portal zrenjaninski.com v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća „Zrenjaninska objedinjena naplata“ Laslo Fuks.

On napominje da zbog pretnje zastarelosti dugovanja mora brzo da se reaguje. Fuks ističe da su Zrenjaninci u principu solidne platiše komunalnih obaveza i da je naplativost oko 80 posto, ali da je ovog momenta na spisku oko 15.000 dužnika.

– Ljudi plaćaju, sa manjim zakašnjenjem, ali plaćaju – veli Fuks.

On kaže da će preduzeće kojim upravlja nastaviti sa aktivnostima u sledećoj godini, za koju je on predao plan i program, sa jednim zaposlenim. Ostali radnici biće raspoređeni u „Vodovod“ i „Čistoću“.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • To samo u Zrenjaninu moze da se desi sa se ugasi objedinjena naplata. Sramota! Ne znam samo kome je u interesu da ugasi ovaj vid naplate.

sinovoz