Grad YSLAJDER

DOM ZDRAVLJA PROŠLE GODINE ULAGAO U OBJEKTE I OPREMU

dom-zdravlja
Foto: Dom zdravlja

ZRENJANIN – Protekla godina za zrenjaninski Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ bila je jedna od uspešnijih, ocenio je direktor te zdravstvene ustanove Miodrag Subić, uz podsećanje da je u 2017. ulagano u objekte i opremu. Dom zdravlja, inače, koristi 43 objekta u kojima je smešteno devet službi.

 

Miodrag Subić (Foto: Dom zdravlja)

 

– Potrebno je puno sredstava kako bi se ti objekti održavali, ali u protekloj godini uradili smo veliki deo posla. Kompletno su renovirane tri ambulante – Šesta ambulanta u gradskom naselju Šumica, i dve u Stajićevu i Jankovom Mostu. Za molersko – fasadne radove, renoviranje enterijera i popravku električnih instalacija za ove tri ambulante utrošeno je oko 5,5 miliona dinara – naglašava Subić.

 

Znatna sredstva uložena su i u zgradu Dispanzera – zamenjen je krov, okrečeno je više od 3.000 kvadratnih metara prostora, a zahvaljujući donaciji od 14.000 evra na ovom objektu su zamenjena 54 prozora i svetlarnik.

 

– Koliko je ulagano u objekte, toliko smo se trudili da ulažemo i u opremu kako bismo obezbedili što bolje uslove za rad. Zahvaljujući pozitivnom poslovanju, posle dugog niza godina Dom zdravlja je uspeo da kupi savremene aparate za ambulante. Nabavljeni su novi tenziometri, otoskopi, stetoskopi, vage, digitalni inhalatori, EKG aparati, pulsoksimetri… U taj sitan inventar utrošeno je više od dva miliona dinara – ističe Subić.

 

Za potrebe Službe kućnog lečenja i Polivalentne patronaže kupljena su dva automobila, čime je započeto obnavljane voznog parka i drugih mobilnih službi, osim Hitne pomoći. Zahvaljujući donaciji od 750.000 dinara, kupljen je i centralni sterilizator, koji će najviše služiti Pedijatriji i Dečijem zubnom odeljenju za sterlilizaciju instrumenata.

 

Foto: Dom zdravlja

 

Ove godine, po prvi put, potpisan je ugovor o saradnji Doma zdravlja sa dve škole. Prvo je potpisan ugovor sa Srednjom medicinskom školom, čijim đacima je obezbeđena praktična nastava u Službi hitne medicinske pomoći. Poučen dobrim iskustvom sa Medicinskom školom, Dom zdravlja je kasnije potpisao ugovor i sa Srednjim elektrotehničkom i građevinskom školom „Nikola Tesla“, po kojem je u Službi hitne medicinske pomoći organizovana praktična nastava za đake koji imaju predmet Elektronski medicinski uređaji.

 

– Puno je energije i sredstava ulagano u Dom zdravlja, a kao potvrda da idemo pravim putem stigla je i nominacija za prestižnu nagradu na evropskom nivou. Sokratov komitet iz Oksforda, u okviru Evropske medicinske asocijacije, nominovao je naš Dom zdravlja za ustanovu s najboljom medicinskom praksom i mene kao direktora za najboljeg menadžera u medicini i farmaciji u 2017. godini. Ta nominacija je izuzetno velika čast, ali i vetar u leđa da u narednim godinama budemo još bolji – zaključuje Subić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz