Grad

DOBRA VEST: Instalirane sigurnosne kamere kod vrtića na Bagljašu

vrtić bajka
Vrtić "Bajka" (Foto: Predškolska ustanova Zrenjanin)

Na ogradi koja okružuje sva tri dečja vrtića na Bagljašu – „Bambi“, „Bajka“ i „Crvenkapa“, konačno je postavljena kapija i instalirane su sigurnosne kamere. Takođe, na kapiji sada stoji i tabla na kojoj je upozorenje da je nakon isteka radnog vremena zabranjen ulaz u dvorište vrtića.

 

– Za stanovnike Bagljaša koji imaju mališane u vrtićima ovo je veliko olakšanje – kaže Marija Janković, sekretarka Mesne zajednice „Veljko Vlahović“. – Dvorište je bilo mesto na kom su se sakupljali razni ljudi, tu se pilo, a ko zna koliko puta smo pronalazili upotrebljene špriceve. Sada je konačno sve ograđeno, tu su i kamere i tabla sa upozorenjem, tako da na dojavu da nekog ima posle radnog vremena, interveniše i policija, ističe Janković.

 

Da vrtići postanu bezbednije mesto inicirali su građani Bagljaša pre više od godinu dana. Kako nadležni nisu reagovali, građani, okupljeni u više udruženja, uzeli su stvar u svoje ruke, napravili kapiju, postavili kamere i obaveštenja.

 

– Inicijativu je pokrenulo Udruženje „Bagljaš u pokretu“, prikupili smo potpise više od 2.500 građana, ali na kraju smo morali sami – kaže Milan Tatić iz pomenutog udruženja. – Pridružili su nam se i Udruženje penzionera, Udruženje invalida rada Bagljaš, Asoscijacija za razvoj, Asocijacija žena Bagljaš i Udruženje žena grada Zrenjanina, naravno i pojedinci, i mi smo našu ideju realizovali na radost i dece i njihovih roditelja, ali i zaposlenih u vrtiću, ističe Tatić.

 

Podeli članak
sinovoz