Grad Vesti Zrenjanin

Dobijena sanitarna saglasnost za korišćenje fabrike vode!

sanitarna saglasnost

Grad Zrenjanin i Gruppo Zilio Beograd, investitor izgradnje postrojenja za prečišćavanje pitke vode, obaveštavaju građane da je, nakon ispunjenja svih uslova koje propisi zahtevaju, ishodovana sanitarna saglasnost za korišćenje fabrike vode!

 

Istovremeno, u toku su završna ispitivanja i podešavanja rada opreme i uređaja. Završeno je i utvrđivanje liste opreme koja se mora zameniti usled neplaniranog stajanja sa radom.

 

Probni rad je, po planu i odobrenom roku, trebalo da traje do kraja juna 2019. godine. U ovom trenutku, prema planovima investitora, probni rad biće definitivno okončan malo ranije, u prvoj polovini juna. Do tada se očekuje i dobijanje upotrebne dozvole za rad.

 

„U koordinaciji sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Gradom Zrenjaninom, investitor ulaže maksimalan napor da se, istovremeno sa puštanjem fabrike u rad, voda u Zrenjaninu i zvanično proglasi pitkom. Takođe, investitor saopštava da će i „Vodovod“ otpočeti sa redovnim ispiranjem gradske vodovodne mreže. Tokom ispiranja može doći do kraćeg zamućenja i poremećaja kvaliteta vode i pada pritiska u mreži. O tome će javnost biti obaveštena od strane tog komunalnog preduzeća“, navodi se u saopštenju lokalne samouprave.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • A šta je sa arsenom u vodi? To niko ne spominje već se samo ćuti. to je najbitniji momenat da bi se voda mogla koristiti za piće. Zbog toga, gospodo bilo bi dorbo da građanima saopštite pravu istinu a ne laži!

  • Da li ste i vi primetili kako su vodokotlići u kojima duže stoji voda prepuni neke ljigave sluzi koja se ranije nije pojavljivala?

sinovoz
FAM