Grad Vesti Zrenjanin

DO DETALJA: Ovako će izgledati auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

auto-put Beograd - Zrenjanin - Novi Sad
Foto: Pexels

Šta se sve planira u okviru prostornog plana, na koridoru auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, detalji su koji interesuju naše čitaoce.

 

Na saobraćajnici dugoj ukupno 113 kilometara, čija izgradnja će koštati oko 600 miliona evra, gradiće se 12 petlji i tri mosta. Od toga, dva mosta su preko Tamiša, a jedan preko Tise. Gradiće se i jedan nadvožnjak iznad železničke pruge kod Orlovata.

 

Planirano je i da se rade petlje, a od Beograda, odnosno Borče, ka Zrenjaninu, predviđene su kod Ovče, Sefkerina, Kovačice, Orlovata i Ečke. Od Zrenjanina prema Novom Sadu petlje su predviđene kod Aradca, Žablja, Kaća i Novog Sada. Iz Zrenjanina će se na auto-put izlaziti u čvorovima Zrenjanin – Sever, Zrenjanin – Istok i Zrenjanin – Zapad.

 

Pročitajte još: „Lidl“ i Aviv Park Zrenjanin daju potpuno novu sliku Bagljaša

 

Trasa od Borče do Zrenjanina biće duga 58 kilometara, a autoput će biti dalji žiteljima Čente, kroz koju sad prolazi državni put Zrenjanin- Beograd, nego, na primer, meštanima Kovačice ili Botoša. Od Zrenjanina, odnosno od čvora Zrenjanin – Zapad, do Novog Sada, to jest do petlje Novi Sad – Istok, predviđena dužina puta je 46,5 kilometara. On će ići već postojećom trasom Zrenjanin-Novi Sad, koja će se proširiti, kako bi put imao ukupno šest traka.

 

Da podsetimo, Vlada Srbije nedavno je odlučila da započne izrada nacrta prostornog plana za auto put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad. Krajnji rok za izradu tog dokumenta je godina dana. Izradu nacrta finansira kompanija „China Shandong International Economic and Tehnical Coorporation Group“. Naravno, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je naručilac i nosilac ovog zahtevnog radnog zadatka.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ovo je daleko od detalja i vrlo neprecizno.
    Građane interesuje tačna trasa autoputa a ne broj nadvožnjaka. Na primer, kuda će ići tačno autoput ZR – NS? Da li će se postojeći put zadržati ili proširiti? Da li će se obilaznica oko ZR proširiti ili će autoput ići „iznad“ nje?

sinovoz