Grad YTOP

DIVLJA DEPONIJA STIGLA DO SAMOG KOLOVOZA

divlja-deponija

ZRENJANIN – Smeće sa divlje deponije, na delu obilaznice između Melenačkog i Mihajlovačkog puta, stiglo je do samog kolovoza. Kao što je portal zrenjaninski.com već pisao, ovo je samo jedna od divljih deponija u gradu i okolini.

 

 

– Prošle godine kroz tender smo pokušali da pronađemo izvođača koji bi teškom mehanizacijom divlje deponije uklonio i sanirao – kaže za naš portal Goran Kravarušić, načelnik Odeljenja za privredu, lokalni ekonomski i ruralni razvoj, izgradnju i uređenje grada i zaštitu životne sredine. – Nažalost, tender nije uspeo, jer ponuđači nisu zadovoljavali uslove. Sada pripremamo dokumentaciju i tender će uskoro biti ponovo raspisan. Predvideli smo sredstva za rešavanje problema divljih deponija, a i u pregovorima smo sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, koji takođe ima predviđena sredstva, da se udružimo i uradimo što je više moguće, ističe Kravarušić.

 

 

Divlja deponija ispred preduzeća „Neimar“, koja je verovatno i najveća, prostire se i na državnom i na privatnom zemljištu.

 

– Divlja deponija je veliki problem koji, ruku na srce, gradske vlasti pokušavaju da reše, ali izgleda protiv naroda koji baca đubre rešenja nema – kaže Budimir Jovanović, direktor i vlasnik „Jovanović grupe“, u čijem sastavu posluje i „Neimar“. – Sada je, inače, loše vreme za uklanjanje ovog đubreta, ali hajde da verujemo da će se rešiti na proleće, ističe Jovanović.

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ima rešenja! Samo treba volje. Za jedno prepodne postaviti video nadzor sa kamerama visoke rezolucije duž celog puta i primenjivati zakon, koji ako ne postoji po ovom pitanju usvojiti po hitnom postupku. I kažnjavati novčano i društveno korisnim radom. Primenjivati zakon prema svima, ni po babi ni po stričevima. Tako to fuunkcioniše u normalnom civilizovanom svetu. Zašto se naši ljudi tako ne ponašaju van granica ove zemlje?!

  • Halo dobar dan Zrenjanine grade moj u daljini js slucajno naiso na ovu vasu stranicu sliku koju gledam je mnogo zabrinucija nazalost vidim sta rade glupavi narod to se sudi i da se pamti tu kod nas u australiu je kaznivo novcanom kaznom ili zatvorom do $5000.00 dolara. Gde ste vi lokalni vlasti politicari rukovodioci vi ste lideri u cemu? Je postavljajte kamere nema u budzet? Pa zasto ne organisirate neke vrste sportskih vikenda razne socialne vecere sa donacijama za nekolika kamere postavljane po problemnim mestima grada a u isto vreme sa vacanjem dokazima slike kaznjavajte po zaslugu 10 puta vise nego sto ce vas kostati ciscenje Pozdrav svima vama.