Grad

DELEGACIJE BRATSKIH GRADOVA U POSETI ZRENJANINU

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina priredio je danas prijem za delegacije iz bratskih gradova i gradova sa kojima naš grad ima saradnju, a koji su u poseti povodom manifestacije „Dani piva“.

prijem-gradonacelnik

– Ovih dana su u Zrenjaninu praznični dani, koji se završavaju 28. avgusta, kada je i slava našeg grada. Kada je slava i praznik dolaze vam gosti i prijatelji i to je slučaj i sa nama. Ako se domaćin po gostima poznaje, mi smo dobri domaćini. Uvek nam je drago kada dođu predstavnici bratskih i prijateljskih gradova, to je prilika i za razmenu iskustava i jačanje odnosa u svim oblastima, i siguran sam da će tako biti i danas – ocenio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, nakon dobrodošlice gostujućim delegacijama.

Među zvanicama bili su gradonačelnik mađarskog grada Bekeščabe, sa kojim Zrenjanin već 50 godina ima saradnju, koja će prigodno biti obeležena. Iz Arada je došla Mariana Čizmaš, odbornica u tamošnjoj gradskoj skupštini, ali i predstavnica Crvenog krsta Arada, koja je naglasila želju da se uspostavi što bolja saradnja sa zrenjaninskim Crvenim krstom. Ona je posebno naglasila činjenicu da je u tom rumunskom gradu upravo manifestacija „Dani Arada“, na koju su, za sledeću godinu, pozvani i predstavnici Zrenjanina.

– U Aradu imamo filharmoniju, a čula sam da i vi imate filharmoniju, i to je jedna dobra prilika za saradnju na kulturnom planu – naglasila je Mariana Čizmaš.

U gostima su bili i Dejan Mihajlović, načelnik opštine Krnjak u Hrvatskoj, Slavko Bašić, načelnik odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave u Bijeljini, a u toku dana očekuje se dolazak delegacije Trebinja.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz