Grad

Delegacija iz Bijeljine u poseti Zrenjaninu, tema su bili sportski objekti

sportski objekti kristalna dvorana
Foto: Grad Zrenjanin

U radnoj poseti Zrenjaninu boravio je gradonačelnik bratskog grada Bijeljine Mićo Mićić. On je u posetu došao zajedno sa generalnim direktorom tamošnjeg Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju i razvoj grada” Mladenom Petrovićem.

 

Razlog posete bio je upoznavanje s radom sportskih objekata u Zrenjaninu. Tema je bila i organizacija velikih sportskih događaja, kakav je predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene. Poseta je usledila s obzirom na to da se Bijeljina priprema za izgradnju nove sportske dvorane. Upravo bi zrenjaninska Kristalna dvorana mogla poslužiti kao uzor za budući objekat u gradu u Republici Srpskoj.

 

Pre obilaska Kristalne dvorane, hale “Medison” i Gradskog stadiona, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je priredio prijem za goste u svom kabinetu. S delegacijom iz Bijeljine razgovarali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, i pomoćnici Duško Radišić, Simo Salapura i Dragan Ćapin. Sastanku je prisustvovao i direktor Javne ustanove “Sportski objekti” Bojan Mijatov.

 

Gosti su se posebno interesovali za izgled i funkcionisanje Kristalne dvorane. Zanimalo ih je s kakvim kapacitetima i sadržajima raspolaže i kako se priprema za velika takmičenja. Bilo je reči i o drugim investicijama u oblasti sportske infrastrukture.

 

Gradonačelnik Janjić istakao je da predstoje obimni radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona, izgradnji savremene atletske staze i postavljanju rasvete. Upoznao je gradonačelnika Bijeljine i s projektom kojim je hala “Medison” transformisana u sportsko – sajamski i trenažni prostor, koji istovremeno može koristiti više sportskih ekipa.

 

U toku radovi na postavljanju novog parketa

 

U Kristalnoj dvorani, inače, u toku su radovi na postavljanju novog parketa. To je takođe bila jedna od tema o kojoj se razgovaralo u samoj hali. Ovim radovima počele su neposredne pripreme za organizaciju Evropskog šampionata u košarci za žene, čiji je jedan od domaćina i Zrenjanin, a održaće se od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji.

 

Ovom posetom nastavljena je izuzetno dobra i prijateljska saradnja između dva grada, koja je ozvaničena potpisivanjem sporazuma o saradnji septembra prošle godine u Bijeljini. Čelnici drugog po veličini grada u Republici Srpskoj već su isticali da su im veoma značajna iskustva Zrenjanina u razvoju industrijskih zona i privlačenju investicija. Sada se saradnja nastavlja i u oblasti sporta i razvoja sportske infrastrukture.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM