Grad YTOP

DANCI PREDSTAVLJAJU MOGUĆNOSTI ZA PRERADU PIJAĆE VODE

ZRENJANIN – Danas u Zrenjaninu boravi Andres Hougor, ambasador Kraljevine Danske u Srbiji, sa saradnicima, a domaćin njegovoj ekselenciji je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

 

Uz zahvalnost domaćinima, ambasador Hougor je istakao:

 

– Danas je ovde vodoprivredna delegacija specijalizovana za preradu pijaće vode i otpadnih voda. U razgovoru sa lokalnim kompanijama videćemo koje su mogućnosti saradnje. Snažno podržavamo Srbiju na putu u Evropsku uniju, a sada se su se pojavili finansijski mehanizmi kojima Danska može da pomogne svojim privrednicima da investiraju u Srbiji. Nadam se da ćemo naći partnere – rekao je ambasador Hougor i dodao da je Zrenjanin jedan od najnaprednijih regiona u Srbiji što je jedan od razloga što je delegacija danas u našem gradu.

 

 

– Nećemo ostati na ovoj poseti, nego ćemo organizovati susrete privrednih delegacija Danske sa našim privrednicima. Imamo šta da ponudimo: industrijsku zonu od 550 hektara koju nema nijedan grad u Srbiji i regionu, kao i dobru administraciju – poručio je gradonačelnik Janjić.

 

Nakon prijema u Plavom salonu, održan je skup iz oblasti vodoprivrede, a prezentacije su imali JKP „Vodovod i kanalizacija“, prezentovan je projekat javno – privatnog partnerstva „Izgradnja i upravljanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji grada Zrenjanina“, a prezentacije su u drugom delu imali i gosti iz Danske.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.