Grad YSLAJDER

„ČISTOĆA“: SVE POD KONAC ZA PREDSTOJEĆU MANIFESTACIJU

ZRENJANIN – Služba za održavanje javno prometnih površina, koja brine o čistoći grada, angažovaće još veći broj radnika (oko 50), koji će za vreme trajanja manifestacije „Dani piva“, od 28. avgusta do 3. septembra, raditi u tri smene, najavljeno je iz JKP „Čistoća i zelenilo“ u Zrenjaninu.

 

čistoća

 

Ova služba će, po zatvaranju štandova, intenzivnije raditi na čišćenju i pranju centra grada – Trga slobode, Žitnog trga, parkinga na Prevlaci, u Tiršovoj i okolnim ulicama.

 

– Pored radne snage biće angažovana i specijalna vozila: dve čistilice, traktor, dva kamiona, vozilo za odnošenje komunalnog otpada (specijalka), kao i cisterne za pranje. Za ovu priliku preduzeće će obezbediti dovoljan broj kontejnera. Veći broj njih biće postavljen na Žitnom trgu, Trgu slobode i parkingu na Prevlaci, koji će se prazniti dva puta dnevno – objašnjava portparolka „Čistoće i zelenila“ Danijela Tančić. 

 

čistoća

 

Na Žitnom trgu i Trgu slobode biće postavljeni i žičani kontejneri za otpatke i njih će komunalci prazniti dva puta, jednom u toku dana, a i po završetku rada štandova. Radnici dežurne ekipe (3 – 4 radnika), uz angažovanje kamiona, biće spremni da reaguju i na hitne intervencije u toku dana, gde se bude ukazala potreba.

 

– Nakon zatvaranja manifestacije „Dani piva“, radnicima našeg preduzeća biće potrebno još dva do tri dana da detaljno očiste i dovedu u prvobitno stanje glavna mesta događaja, kao i centralnu gradsku zonu. Apelujemo na građane da vode računa o otpadu, da ga odlažu na mesta koja su predviđena za to i da se tako pokažu kao pravi domaćini – navodi Tančić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.