Grad

ČISTOĆA I ZELENILO: Uspeli smo da održimo higijenu na zavidnom nivou

Čistoća i zelenilo

Služba za održavanje javno prometnih površina JKP „Čistoća i zelenilo“ tokom manifestacije „Dani piva“ angažovala je povećan broj radnika, oko pedeset, a radilo se u tri smene, saopštavaju iz tog preduzeća.

 

– Naša Služba za održavanje javno prometnih površina, koja brine o čistoći grada, zbog održavanja ove značajne manifestacije, angažovala je veći broj radnika, oko 50, koji su radili u tri smene. Na čišćenju i pranju centra grada, Trga slobode, Žitnog trga, parkinga na Prevlaci, u Tiršovoj i okolnim ulicama, intenzivno se radilo, naročito nakon završetka rada štandova. Pored radne snage bila je angažovana i mehanizacija. Za ovu priliku preduzeće je obezbedilo dovoljan broj kontejnera. Veći broj njih bio je postavljen na Žitnom trgu, Trgu slobode i parkingu na Prevlaci, koji su se praznili dva puta dnevno. Na Žitnom trgu i Trgu slobode bili su postavljeni i žičani kontejneri za odlaganje komunalnog otpada koji su se praznili dva puta, jednom u toku dana i po završetku rada štandova – kaže Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“, i dodaje:

 

– Uspeli smo da komunalnu higijenu održimo na zavidnom nivou što je upravo i bio cilj, tokom održavanje ove manifestacije. No, možemo reći da je za radnike „Čistoće“ bilo zaista puno posla, s obzirom na to da se komunalni otpad odlagao svugde, kako u kontejnere i žičane korpe, tako i pored njih kao i na mesta koja nisu propisana za odlaganje smeća. Danas su radnici „Čistoće“ nastavili intenzivno sa čišćenjem lokacija na kojima se održavala manifestacija. Smeća ima svugde na svim lokacijama, pa i na zelenim površinama. Radnicima „Čistoće“ trebaće još dan – dva da detaljno srede centar grada i ostale lokacije – naglašava Danijela Tančić.

 

Čistoća i zelenilo

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz