Grad Vesti Zrenjanin

Čišćenje Plankovog parka, poziv građanima da se pridruže akciji

čišćenje plankovog parka

Čišćenje Plankovog parka u Zrenjaninu biće organizovano u nedelju, 21. aprila, s početkom u 11 časova.

 

Akcija pod nazivom „Trash Hero Zrenjanin“ biće upriličena kao deo globalne Trash Hero kampanje. Ova kampanja okuplja volontere širom planete. Oni u okviru svojih zajednica organizuju akcije čišćenja i skreću pažnju na ekološke probleme u svojoj sredini.

 

– Naše sugrađanke Kristina Lendvai i Katarina Đoković samoinicijativno su organizovale akciju čišćenja Železničkog parka. Nakon toga, brojni mladi ljudi su im se pridružili sa željom da se organizuje nešto slično u većim razmerama. Događaj u Zrenjaninu organizuje se u saradnji sa Trash izazov Srbija i firmom „EkoStar Pak“. Ova firma je obezbedila kese za smeće i rukavice za volontere. Svi ponovno upotrebljivi materijali koji se prikupe tokom akcije čišćenja biće reciklirani – ističe jedna od organizatorki akcije Galina Maksimović.

 

Organizatori pozivaju sve sugrađane da im se pridruže, kako bi svi zajedno, i kao društvo i kao pojedinci, pokazali odgovornost prema životnoj sredini. Ovaj događaj ujedno se organizuje povodom Svetskog dana planete, koji se obeležava 22. aprila.

 

Tim povodom će, takođe, u nedelju, 21. aprila, u 18 časova, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, biti održana projekcija dokumentarnog filma „No Impact Man“. Dokumentarac je priča o porodici koja istražuje da li je moguće živeti bez stvaranja ikakvog otpada i negativnog uticaja na planetu. Na projekciju koju organizuje Kino klub Zrenjanin dobrodošli su svi, bez obzira na to da li su učestvovali u akciji čišćenja ili ne. Ulaz je besplatan.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM