Grad Vesti Zrenjanin

Brojna autobuska stajališta su urnisana, nadležni najavljuju sanaciju

autobuska stajališta

U Zrenjaninu bi trebalo da bude blizu sto stajališta za autobuse u gradskom prevozu. Da li su sva autobuska stajališta na broju, u ovom trenutku je teško reći. Stajališta su, naime, gašenjem Direkcije za izgradnju i uređenje grada, ostala bez konkretnog upravljača.

 

Ono što se zna, jer se vidi golim okom, jeste da dobar deo njih ni približno ne izgleda kao ranije. Razlupani reklamni boksovi, napukle nadstrešnice, stubovi prekriveni grafitima i plakatima, klupe kojima nedostaju sedišta…

 

Autobuskim stajalištima je, preko ugovora, upravljala privatna zrenjaninska firma “Impel”. Ugovor je istekao pre skoro četiri godine, nije produžen, pa su stajališta prepuštena sama sebi, odnosno zubu vremena.

 

Pre godinu i po dana, naš portal je u Odseku za saobraćaj Gradske uprave dobio informaciju da će na stajalištima biti postavljen red vožnje gradskog prevoza i da se samo čeka usvajanje gradske odluke. Do danas se ni to nije dogodilo.

 

Ipak, u Odeljenju za privredu Gradske uprave uveravaju da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se prvo utvrdi šta treba popraviti na stajalištima, a onda i sanira najneophodnije.

 

– U narednih desetak dana obićićemo stajališta, napraviti popis najurgentnijih popravki i pokušati da ih dovedemo u potpuno funkcionalno stanje – izjavio je za portal zrenjaninski.com Goran Kravarušić, načelnik Odeljenja za privredu i lokalni razvoj.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Trebalo bi pomenuti i to da negde nema uopšte obeleženih stajališta već se gradski prevoz čeka “kod kamena”! Ima puno neobeleženih stajališta na kojima ljudi više niti čekaju prevoz, niti ustaju u autobusu kako bi sišli jer vozači takve stanice preskaču pod izgovorom da “niko ne silazi”!!!!

 • ” U narednih desetak dana obićićemo stajališta, napraviti popis najurgentnijih popravki i pokušati da ih dovedemo u potpuno funkcionalno stanje”
  NAJLOŠIJI, A, NAJSKUPLJI AUTOBUSKI PREVOZ, STAJALIŠTA I AUTOBUSI:
  -TAKO SU NAS NAUČILI, A, MI, PO OBIČAJU “ĆUTIMO I TRPIMO”!!! (OSIM NEKIH)!
  – AUTOBUSKA STAJALIŠTA, KAŽU VOZAČI, “KOJA VAŽE, A, KOJA NE”!!!???
  -VOZAČI PUŠE U AUTOBUSU, DOK VOZE;
  -NEMA KARTE SA PRESEDANJEM, VEĆ MORATE NOVU KARTU, ZA NASTAVAK VOŽNJE, KA ŽELJENOJ DESTINACIJI!?
  -AKO NEMATE SITAN NOVAC, “KUSUR SE NE VRAĆA”, SAMO U ZRENJANINU!!!
  A, DA LI ĆE TI, “NEKI”, KOJI RAZBIJAJU/ŠARAJU, PO JAVNIM I PRIVATNIM OBJEKTIMA, PO GRADU/OKOLINI, BITI PROCESUIRANI, ILI NJIHOVI STARATELJI, AKO SU MALOLETNI!!!???
  ILI SU ONI “NEDODIRLJIVI”!?
  IMA TOGA JOŠ…
  PREKOR IZ ELEMIRA!

 • Za početak zamolite prevoznika da na zadnju stranu vozila postavi broj linije pošto nema teorije da pogodiš koji autobus ti je upravo izmakao ispred nosa i da li treba dalje da čekaš ili ne.Obavezno i da povećaju brojeve na prednjem delu pošto vidiš koja je linija tek kada dođe na stajalište.

sinovoz
FAM