Grad YTOP

BICIKLISTIČKI TURIZAM JE ODLIČNA ŠANSA ZA OVAJ DEO BANATA

ZRENJANIN – Veoma uspešna prezentacija projekta EuroVelo parka „Carska bara“, uz učešće svih nosilaca projekta – predstavnika „Krim“ alijanse javno – privatnog partnerstva, Zavoda za zaštitu prirode Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Kartografije „Huber“, turističkih organizacija Vojvodine i Zrenjanina, Javne ustanove „Rezervati prirode“ i Grada Zrenjanina, održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće.

– Organizovali smo jedinstvenu prezentaciju projekta EuroVelo, pod pokroviteljstvom nemačke asocijacije kartografa „Huber“. Osnovano je i udruženje, u režiji Grada Zrenjanina, Turističke organizacije našeg grada i Javne ustanove „Rezervati prirode“, sa idejom afirmacije bajk turizma, koji je sve popularniji u svetu, ali i kod nas. Ovde će se on oslanjati na biciklističke rute 11 i 6 koje prolaze obodima Banata, koje su od značaja za nas koji ovde vodimo turizam, ali su važne i za prezentaciju na jedan novi način, i grada i naseljenih mesta – istakao je direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina.

On napominje da godišnje 30.000 bajk turista prođe kroz Zrenjanin i okolinu.

– Ova kategorija turista je, inače, veoma zainteresovana za neku drugu vrstu lepe priče u sredini gde svaka kuća, maltene, ima svoju zanimljivu istoriju, gde zaštićena područja kao „Carska bara“ već imaju renome u turističkom miljeu i ogroman potencijal za privlačenje turista, i da te turiste pridobijemo zbirnim kvalitetima koje posedujemo. A imamo biciklističku rutu koja treba da se zaokruži, koja je došla do Ečke a treba da nastavi do Stajićeva i potom do Carske Bare. Ostaje nam da u ovoj godini mapiramo pojedine kategorije, da obuhvatimo sve koji budu želeli da se uključe u prezentaciju i promovisanje ove vrste turizma u srednjem Banatu – najavljuje Ljubotina.

On kaže da je odobren projekat za bajk turu Zrenjanin – Temišvar i da se uskoro očekuje gradnja i povezivanje staza iz oba smera, sve u sklopu projekta čišćenja Begeja i afirmacije ove reke kao plovnog puta.

Današnjem skupu prisustvovali su brojni učesnici iz grada i naseljenih mesta, čelnici ustanova i hotelski radnici, a prisustvovao je i zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Sergej Tamaš.

– Zahvaljujemo se organizatorima, a najpre Turističkoj organizaciji Grada Zrenjanina i Gradskoj upravi, na izuzetnoj prezentaciji jednog važnog projekta. Cilj nam je bio da okupimo 18 opština oko ove priče i u regiji Banata oformimo specifično i održivo turističko tržište i uspeli smo u tome – zaključuje koordinatorka JPP „Krim“ Srbija Tanja Jakšić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz