Grad YTOP

BAZENI USPEŠNO PROŠLI TESTIRANJE, RADOVI I ZA VREME PRAZNIKA

ZRENJANIN – Da su sve aktivnosti usmerene na što skoriji završetak građevinskih radova na izgradnji prečišćivača vode govori podatak da posao nije prekidan ni tokom Dana državnosti, kao ni vikendom, saopštilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Do petka je završeno betoniranje ploče i sledi izrada tankvana za smeštaj rezervoara sa hemijom koja se koristi u procesu prečišćavanja vode.

U toku su i radovi na temelju objekta za privremeni smeštaj otpadnog mulja koji nastaje u procesu prečišćavanja vode.

– Završeno je testiranje bazena sirove i pitke vode na vodoizdrživost, nisu zabeležena ni najmanja curenja vode, što znači da su objekti uspešno prošli test i da su spremni za prihvat vode kada postrojenje bude počelo sa radom. Bazen pitke vode, nakon završetka radova na spoljašnjoj izolaciji, zatrpava se zemljom. Na taj način trebalo bi da se dodatno obezbedi da se kvalitet vode u bazenu ne menja usled promene temperatura u spoljašnjoj sredini – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Završeni su svi građevinski radovi na objektu za smeštaj pumpi koje regulišu hidraulično kretanje vode unutar postrojenja i koje potiskuju vodu u gradsku vodovodnu mrežu, okončano je i farbanje objekta i u narednom periodu sledi njegovo mašinsko opremanje, odnosno montiranje opreme.

– Podignuta je i hala za smeštaj opreme za jonsku izmenu i u toku je montaža opreme koja je ranije već dopremljena i smeštena na ploču objekta. Unutar ranije podignute hale za smeštaj opreme za ultrafiltraciju i reverznu osmozu postavljena je rasveta, a oko obe hale završeno je betoniranje trotoara. Montiranje opreme u obe hale kontinuirano će se nastaviti dok sva oprema ne bude povezana – ističe Gajin.

Početkom prošle nedelje počeli su radovi i na iskopavanju rovova i postavljanju vodovodnih cevi za razvod vode između objekata postrojenja.

Prema najavi iz „Synertesh“-a, koji je nosilac posla ispred konzorcijuma firmi kojem je poverena usluga prečišćavanja pitke vode, i koji je investitor projekta, radovi će se istim tempom nastaviti i u narednom periodu do konačnog završetka postrojenja i njegovog puštanja u probni rad.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz