Grad YSLAJDER

APOTEKA ZRENJANIN JE ZA SADA IZBEGLA LOŠ SCENARIO

Sednica Gradskog veća

ZRENJANIN – U susret zasedanju Skupštine grada, danas je održana 12. sednica Gradskog veća u ovom sazivu. Većnici su usvojili nekoliko važnih odluka u vezi sa gradskim građevinskim zemljištem, a usvojeni su i izveštaji o radu ustanova kulture i Apoteke Zrenjanin.

 

Sednica Gradskog veća

 

– Apoteke Zrenjanin pozitivno posluju, ali je potrebno napraviti jednu dublju analizu o stanju u ustanovi, kako bi se mogle doneti valjane odluke koje se tiču perspektive i opstanka državnih apoteka – izjavio je na sednici direktor Apoteke Zrenjanin Milan Miljuš.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je da je ovde izbegnuta situacija u kakvoj se nalaze državne apoteke u nekim susednim gradovima.

 

– To je dobro, a imamo ideja kako ćemo probleme rešavati dalje, o čemu će i zaposleni, ali i javnost biti uskoro obavešteni – kazao je Janjić.

 

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Ivan Dević obrazložio je zašto je ovo preduzeće zainteresovano da otkupi drugi deo upravne zgrade.

 

– Objedinili bismo sve službe na jednom mestu a sada je prilika, jer je Erste banka, koja je bila u delu zgrade, zainteresovana da taj deo proda – rekao je Dević.

 

Dević je obavestio većnike i gradonačelnika da su za vikend rađene probe, odnosno da je voda iz postrojenja za prečišćavanje puštana u magistralne cevovode koji se, iako stari deceniju, nalaze u vrlo dobrom stanju.

 

Gradski većnici usvojili su i Politiku upravljanja ljudskim resursima. Reč je o strateškom dokumentu i kada ga bude usvojila Skupština, biće primenjivan od ove pa do 2021. godine. Zrenjanin je jedan od 20 pilot lokalnih samouprava koja će dobiti paket podrške za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u organima uprave.

Podeli članak
sinovoz
FAM