Gastro kutak Vesti Zrenjanin

Uživajte u prazničnom zalogaju uz najbolju piletinu u gradu!

piletina zadunajski

Bez prasetine se nekad nije mogla zamisliti praznična trpeza. Ali, navike i ukusi se menjaju. I baš u skladu sa tim, predlažemo da vam se na novogodišnjoj trpezi ove godine nađe – piletina.

 

Ne samo što je zdrava i jeftina, nego od nje možete pripremiti prave gurmanske zalogaje u kojima ćete uživati i vi i vaši gosti.

 

Pečeno pile pravi je izbor za prvojanuarski ručak. Ne treba se mnogo oko njega angažovati, a nema onog ko neće uživati u pečenju.

 

Naravno, ono za čim svi žude jeste hrskava reš kožica. Da biste je dobili, potrebno je poslušati nekoliko saveta stručnjaka: pile obavezno posolite i začinite dan ranije, a bar sat vremena pre pečenja držite ga na sobnoj temperaturi. Kako će pile posle soljenja pustiti vodu, pre nego što ga stavite u tepsiju, dobro ga osušite papirnim ubrusom. U toku pečenja, pile će pustiti sokove i masnoću, pa je odlična ideja da okolo njega u tepsiju poređate krompir, crni luk, šargarepu, praziluk, celer, pastrnak… I dobićete kompletan ukusan ručak bez mnogo mešanja i dežuranja pored šporeta.

 

Pročitajte još: NEODOLJIVI RECEPTI: 5 neobičnih ideja da zaobiđete dosadna predjela

 

Ko više voli pohovanu piletinu, imaće više i posla, ali praznici su, pa i slobodnog vremena ima više.

 

Odmaknite se od klasične pohovane piletina pa, na primer, u prezle dodajte aromatično bilje ili pileće filete, umesto u prezle, uvaljajte u usitnjeni čips.

 

Piletina orli odlični su zalogajčići jednako dobri i topli i hladni. Smesa za paniranje sastoji se od jaja, brašna i piva. Zalogajčići se prže u dubokom ulju.

 

Krilca u slatko kiselom umaku pravi su praznični delikates.

 

piletina zadunajski

 

Piletina Zadunajski je pravi izbor

 

Ali, da biste uživali u dobrom prazničnom zalogaju, uslov svih uslova je da pileće meso bude sveže i kvalitetno. Za to vam garanciju daje proizvođač pilećeg mesa “Zadunajski”.

 

Pileće meso u dve prodavnice, u Mužlji i na Lesnini, stiže pravo sa farme Zadunajski, ručno obrađeno i sveže. Možete kupiti celo pile, a možete ga kupiti i u delovima. Leđa, vrat, odličan izbor za supu (uključujući i pileće nožice), a tu je i belo meso, sa koskom ili iskošćeno, batak, karabatak, a uvek ima i svežih pilećih iznutrica.

 

Ukoliko ovih dana ne stignete da nabavite piletinu u prodavnicama, na raspolaganju vam stoji i mogućnost da vam sveža piletina stigne na kućnu adresu. Potrebno je samo da pozovete broj telefona 064 158 41 31.

 

Prodavnice “Zadunajski” nalaze se u naselju Lesnina, u ulici Marka Oreškovića, kao i u Mužlji, u ulici Mađarske komune 2.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM