Foto dana Grad

STIGLA OPREMA ZA VANREDNE SITUACIJE

vozila

ZRENJANIN – U okviru projekta „Zajedničko upravljanje rizicima od poplava“, koji finansira IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija, nabavljena je kvalitetna operema za pravovremeno reagovanje na pojavu vanrednih situacija, u vrednosti od 434.500 evra, za srpsku stranu.

Primopredaja ključeva
Primopredaja ključeva

Najpre su nabavljena 4 terenska vozila, a oprema uključuje i 2 multifunkcionalna vozila za reagovanje u vanrednim situacijama, 3 bagera, 6 spasilačkih čamaca sa motorima, 4 mobilna agregata, 6 mobilnih pumpi, 10 muljno-otpadnih pumpi, 1.400 metara samousisnih creva, 50 šatora, kao i 80 kompleta individualne opreme za lica angažovana na zaštiti i spasavanju.

– Naš region su u prethodnim godinama zadesile velike poplave i upravo zbog toga je RCR Banat realizovao ovaj projekat koji je počeo u aprilu, a biće završen do kraja godine. Veliku podršku pružio nam je Grad Zrenjanin i obezbedio dodatna finansijska sredstva. Ovo je najsvaremenija oprema koja sigurno Zrenjanin i Banat stavlja u poziciju nabolje opremljenih regiona u Srbiji. Naš projekat bavi se i edukacijom ljudi u vanrednim situacijama – izjavila je Irena Živković, direktorka RCR Banat.

Nosilac projekta je Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj Banat, a partner Međuopštinska razvojna asocijacija za upravljanje vanrednim situacijama – ADIVEST iz Temišvara.

– Nije samo korišćenje opreme kad se nešto desi, mi ćemo sa vozilima i preventivno da radimo. Uključićemo u funkciju  javna preduzeća, kao i profesionalne jedinice, jer oni takva vozila nemaju. Osposobićemo se da u slučaju vanrednih situacija možemo brzo da regujemo. Vrlo brzo ćemo formirati i jedinicu civilne zaštite – istakao je Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.