Foto dana Grad

STIGLA OPREMA ZA VANREDNE SITUACIJE

vozila

ZRENJANIN – U okviru projekta „Zajedničko upravljanje rizicima od poplava“, koji finansira IPA program prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija, nabavljena je kvalitetna operema za pravovremeno reagovanje na pojavu vanrednih situacija, u vrednosti od 434.500 evra, za srpsku stranu.

Primopredaja ključeva
Primopredaja ključeva

Najpre su nabavljena 4 terenska vozila, a oprema uključuje i 2 multifunkcionalna vozila za reagovanje u vanrednim situacijama, 3 bagera, 6 spasilačkih čamaca sa motorima, 4 mobilna agregata, 6 mobilnih pumpi, 10 muljno-otpadnih pumpi, 1.400 metara samousisnih creva, 50 šatora, kao i 80 kompleta individualne opreme za lica angažovana na zaštiti i spasavanju.

– Naš region su u prethodnim godinama zadesile velike poplave i upravo zbog toga je RCR Banat realizovao ovaj projekat koji je počeo u aprilu, a biće završen do kraja godine. Veliku podršku pružio nam je Grad Zrenjanin i obezbedio dodatna finansijska sredstva. Ovo je najsvaremenija oprema koja sigurno Zrenjanin i Banat stavlja u poziciju nabolje opremljenih regiona u Srbiji. Naš projekat bavi se i edukacijom ljudi u vanrednim situacijama – izjavila je Irena Živković, direktorka RCR Banat.

Nosilac projekta je Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj Banat, a partner Međuopštinska razvojna asocijacija za upravljanje vanrednim situacijama – ADIVEST iz Temišvara.

– Nije samo korišćenje opreme kad se nešto desi, mi ćemo sa vozilima i preventivno da radimo. Uključićemo u funkciju  javna preduzeća, kao i profesionalne jedinice, jer oni takva vozila nemaju. Osposobićemo se da u slučaju vanrednih situacija možemo brzo da regujemo. Vrlo brzo ćemo formirati i jedinicu civilne zaštite – istakao je Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz